Educatief Speelgoed 9 jaar

Kinderen leren door te spelen. Dat geldt niet alleen voor peuters en kleuters, maar ook zeker nog voor kinderen van 9 jaar. De manier van spelen en het educatieve speelgoed voor kinderen van 9 jaar is natuurlijk wel anders dan dat voor de echt kleintjes.
 


Weergave:
  1 / 14  Bezig met laden...
   1  2 3 4 5  

Kinderen van 9 jaar zijn al behoorlijk zelfstandig en hebben vaak duidelijke interesses en voorkeuren. Ze weten goed wat ze leuk vinden, wat ze kunnen en wat ze willen proberen en niet. Dat maakt dat educatief speelgoed voor kinderen van 9 jaar echt moet aansluiten bij het kind. Gelukkig zijn er veel verschillende soorten educatief speelgoed voor 9-jarigen, waardoor er voor elk kind wel wat interessants tussen zit.

Welk educatieve speelgoed is er voor kinderen van 9 jaar?

Misschien vraag je je af: ‘Wat is educatief speelgoed voor een 9-jarige?’. Daar kunnen we helaas geen eenduidig antwoord op geven. Educatief speelgoed voor 9 jaar neemt namelijk allemaal verschillende vormen aan. Het kunnen losse elementen zijn waar kinderen hun eigen creativiteit op los mogen laten, maar het kunnen ook vooropgezette experimenten zijn, waarbij kinderen juist nauwgezet een handleiding moeten volgen.

Binnen elk thema is er wel educatief speelgoed te vinden. En ook de vaardigheden die bij het 9-jarige kind gestimuleerd worden door het speelgoed lopen sterk uiteen. Daarom is het altijd goed om je af te vragen:
  • Welke vaardigheden stimuleert dit educatieve speelgoed bij kinderen van 9 jaar?
  • Past dit educatieve speelgoed binnen de interesses van het kind?
  • Sluit het educatieve speelgoed aan op het ontwikkelingsniveau van de 9-jarige?

Waar gebruik je educatief speelgoed voor 9 jaar?

Kinderen van 9 jaar spelen en leren zowel thuis als op school. Dit zijn dan ook allebei goede plekken om educatief speelgoed voor 9 jaar te gebruiken. Beide situaties lenen zich voor verschillende soorten educatief speelgoed. Zo kan op school bijvoorbeeld goed worden geoefend met educatief speelgoed waarin het samenwerken wordt gestimuleerd.

Het is leuk als meerdere kinderen met het educatieve speelgoed kunnen spelen. Dat maakt dat niet elk educatieve speelgoed geschikt is voor in de klas. Educatief speelgoed waarmee bijvoorbeeld eenmaal een wetenschappelijk experiment kan worden uitgevoerd is daarom meer geschikt voor de thuissituatie. Educatief speelgoed voor thuis en in de klas vullen elkaar op die manier mooi aan.

Kies het juiste educatieve speelgoed voor 9 jaar

Er zijn dus meerdere factoren die invloed hebben op welk educatieve speelgoed je kiest. Je kijkt naar welk kind of welke kinderen met het speelgoed gaan spelen. Ook houd je er rekening mee waar het educatieve speelgoed gebruikt gaat worden. Zo vind je het speelgoed dat goed op de situatie en het kind aansluit.

Heb je hulp nodig bij het kiezen? Neem dan gerust contact met ons op. We hebben een ruim assortiment educatief speelgoed voor alle leeftijden en denken dan ook graag met je mee. Of je nou educatief speelgoed voor 9 jaar voor thuis of in de klas zoekt, er is altijd wel iets leuks te vinden dat perfect aansluit op de situatie en het kind.


Zie hieronder het overzicht van ons educatief speelgoed onderverdeeld naar leeftijd:
educatief speelgoed 1 jaareducatief speelgoed 2 jaar - educatief speelgoed 3 jaar - educatief speelgoed 4 jaar - educatief speelgoed 5 jaar - educatief speelgoed 6 jaar - educatief speelgoed 7 jaar - educatief speelgoed 8 jaar - educatief speelgoed 9 jaar - educatief speelgoed 10 jaar - educatief speelgoed 11 jaar - educatief speelgoed 12 jaar - educatief speelgoed 13 jaar - educatief speelgoed 14 jaar


Je bekeken producten