Educatief Speelgoed 3 jaar

Kinderen van 3 jaar zijn vaak volop bezig met de wereld ontdekken. Ze hebben al veel geleerd en beginnen steeds meer te begrijpen. Ze vinden het interessant om grote mensen te imiteren en zijn dol op het leren van nieuwe dingen. Educatief speelgoed voor 3 jaar kan ze hierbij helpen.
 


Weergave:
  1 / 5  Bezig met laden...
   1  2 3 4 5  

Educatief kinderspeelgoed voor kinderen van 3 jaar kan vanalles zijn. Vaak wordt er met het educatieve speelgoed geoefend met vaardigheden die straks in de kleuterklas van pas komen. Denk bijvoorbeeld aan het probleemoplossend vermogen, het creatief nadenken en doorzettingsvermogen. Vraag jij je af ‘wat is educatief speelgoed voor een 3-jarige?’ Dan ben je bij Speeltechniek aan het juiste adres. Wij helpen je graag bij het kiezen van het educatieve speelgoed dat bij jouw kind van 3 jaar aansluit.

Wat is educatief speelgoed voor een 3-jarige?

Kinderen van 3 jaar kunnen al veel. Het zijn nieuwsgierige peuters die vol enthousiasme nieuwe dingen leren. Dit doen zij thuis, maar ook op de kinderopvang en/of de peuterspeelzaal. Educatief speelgoed voor een 3-jarige kan dan ook van alles zijn. Het educatieve speelgoed kan de motoriek ondersteunen, het kan de fantasie prikkelen en het kan het cognitieve vermogen uitdagen. Vaak doet educatief speelgoed voor 3 jaar dit allemaal tegelijkertijd.

Neem bijvoorbeeld een set om een knikkerbaan mee te bouwen. Het in elkaar zetten van de knikkerbaan traint de motoriek. Het verzinnen van de baan vraagt om creativiteit. En als de baan niet goed blijkt te werken vraagt dat om probleemoplossend vermogen. Allemaal vaardigheden die bij een kind van 3 volop in ontwikkeling zijn.

Welk educatieve speelgoed voor 3 jaar is het leukste?

Er zijn heel veel verschillende soorten educatief speelgoed voor 3-jarigen. Welk speelgoed het leukste is, verschilt per kind. Het ene kind kan uren met een knikkerbaan spelen terwijl een ander kind veel liever een eigen figuur in elkaar schroeft. Als je wilt weten welk educatieve speelgoed voor jouw 3-jarige het leukste is, moet je dus goed naar je kind kijken. Stel jezelf vragen zoals:
  • Wat vindt mijn kind leuk om te doen? Waar liggen zijn of haar interesses?
  • Wat kan mijn kind al? Welke vaardigheden wil ik dat hij of zij oefent met het speelgoed?
  • Welk speelgoed sluit aan bij de voorkeuren van mijn kind?
Als je duidelijk weet wat je kind leuk vindt en welk educatieve speelgoed hierop aansluit, vind je gemakkelijk het speelgoed waar jouw kind graag mee zal spelen en leren.

Educatief speelgoed voor 3 jaar thuis en in de klas

Zoek jij educatief speelgoed voor jouw 3-jarige voor thuis? Of zoek je educatief speelgoed voor peuters op de kinderopvang of op de peuterspeelzaal? Dan ben helpen we je bij Speeltechniek graag verder. Filter het speelgoed eenvoudig op leeftijd en je vindt het speelgoed dat bij deze leeftijdscategorie past. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag bij het vinden van het juiste speelgoed. Zo helpen we bij het creëren van leerzame én leuke momenten thuis en in de klas!

Zie hieronder het overzicht van ons educatief speelgoed onderverdeeld naar leeftijd:
educatief speelgoed 1 jaareducatief speelgoed 2 jaar - educatief speelgoed 3 jaar - educatief speelgoed 4 jaar - educatief speelgoed 5 jaar - educatief speelgoed 6 jaar - educatief speelgoed 7 jaar - educatief speelgoed 8 jaar - educatief speelgoed 9 jaar - educatief speelgoed 10 jaar - educatief speelgoed 11 jaar - educatief speelgoed 12 jaar - educatief speelgoed 13 jaar - educatief speelgoed 14 jaar


Je bekeken producten