Educatief Speelgoed 14 jaar

Kinderen, of beter gezegd tieners, van 14 jaar weten goed wat ze willen. Ze zullen niet zomaar meer met elk educatieve speelgoed willen spelen en zijn kritisch op waar ze hun tijd aan willen besteden.
 


Weergave:
  1 / 2  Bezig met laden...
   1  2  

Educatief speelgoed voor 14 jaar moet dus echt erg interessant zijn om de aandacht van een puber vast te kunnen houden. Daarbij is elk kind verschillend en is er niet één type educatief speelgoed dat voor elke tiener van 14 jaar interessant is. Daarom vind je bij Speeltechniek diverse soorten educatief speelgoed voor 14 jaar. Zo zit er voor elke puber wel iets interessants tussen.

Wat is educatief speelgoed voor een 14-jarige?

14-jarigen weten goed wat leren is en doen graag buiten school hele andere dingen. Maar met educatief speelgoed voor 14 jaar is ook buiten school om leren soms hartstikke leuk. Dan is het wel belangrijk dat het educatief speelgoed is dat goed bij de puber aansluit. Maar wat is educatief speelgoed voor een 14-jarige dan? Daar is niet zo eenvoudig antwoord op te geven.

Dit kan namelijk van alles zijn. Sommige pubers zullen het cool vinden om hun eigen bestuurbare robot te bouwen. Anderen leren liever over iets compleet anders. Daarbij is hun leeftijd slechts een indicatie van welk educatieve speelgoed interessant kan zijn. Afhankelijk van het ontwikkelingsniveau en de interesses van de 14-jarige kan het ene educatieve speelgoed wel en het andere juist niet leuk en leerzaam zijn, terwijl dit voor een andere puber precies andersom is.

Belangrijke factoren bij het kiezen van educatief speelgoed voor 14 jaar

Bij het kiezen van leuk educatief speelgoed voor 14 jaar moet je dus vooral naar het kind kijken. Kinderen van 14 jaar weten zelf heel goed wat ze leuk vinden. Het is dan ook slim om ook naar de mening van de puber te vragen. Zo weet je zeker dat educatief speelgoed koopt waar ook echt mee gespeeld gaat worden. Verder zijn er drie factoren belangrijk bij het kiezen van het speelgoed.
  • Ontwikkelingsniveau
  • Vaardigheden
  • Interesse
Omdat elk kind zich op zijn eigen niveau ontwikkelt kijk je bij het educatieve speelgoed voor 14 jaar naar het ontwikkelingsniveau van de puber. Het speelgoed moet educatief niet te makkelijk, maar ook niet te moeilijk zijn. Uitdaging is goed, maar bij teveel uitdaging zullen veel pubers het speelgoed snel links laten liggen.

Niet elk educatieve speelgoed stimuleert dezelfde vaardigheden. Heeft jouw puber moeite met bijvoorbeeld creatief denken, ruimtelijk inzicht of analytisch redeneren? Kies dan educatief speelgoed dat precies deze vaardigheden stimuleert.

Educatief speelgoed is in veel verschillende thema’s verkrijgbaar. Heeft jouw kind van 14 jaar veel interesse in een specifiek onderwerp? Educatief speelgoed binnen dit thema spreekt hem of haar dan waarschijnlijk het meeste aan. Zo weet je zeker dat jouw kind het speelgoed leuk zal vinden.

Hulp nodig bij het kiezen? Laat het ons weten!

Twijfel je over welk educatieve speelgoed bij jouw kind van 14 jaar past? Of kun je het speelgoed dat je zoekt niet direct vinden? Neem dan gerust contact met ons op. We denken graag met je mee, zodat ook jouw puber straks vol enthousiasme aan de slag gaat met het educatieve speelgoed.

Zie hieronder het overzicht van ons educatief speelgoed onderverdeeld naar leeftijd:
educatief speelgoed 1 jaareducatief speelgoed 2 jaar - educatief speelgoed 3 jaar - educatief speelgoed 4 jaar - educatief speelgoed 5 jaar - educatief speelgoed 6 jaar - educatief speelgoed 7 jaar - educatief speelgoed 8 jaar - educatief speelgoed 9 jaar - educatief speelgoed 10 jaar - educatief speelgoed 11 jaar - educatief speelgoed 12 jaar - educatief speelgoed 13 jaar - educatief speelgoed 14 jaar


Je bekeken producten