Matador onderdelen

Matador-onderdelen

Matador techniek losse onderdelen en aanvulsets

Speeltechniek biedt een groot assortiment losse >> Matador techniek bouwonderdelen of bouwelementen aan voor gebruik bij Matador techniek modellen.

Vul de set aan met koppelstukken, verbindingen, een frame, balken, tandwielen in diverse maten, assen , wielen en connectoren.

Matador sets zijn in drie leeftijdsklassen leverbaar:

  • Matador Architect - Baby Architect vanaf 1 jaar
  • Matador Maker - Ki vanaf 3 jaar: Diameterstaafjes = 8 mm.
  • Matador Explorer - Klassik vanaf 5 jaar: Diameter staafjes = 4 mm.

Matador heeft in de loop van 2019 zijn benamingen van de sets aangepast:

  • Baby heet nu: Architect
  • Ki heet nu: Maker
  • Klassik heet nu: Explorer

De inhoud van de sets zijn gelijk gebleven.

De Maker Ki en Explorer Klassik kunnen onderling weer gekoppeld en uitgebreid worden met aanvullende sets.

Speeltechniek levert Matador ook als dealer aan de (internet) detailhandel

Bestellen

De onderdelen kunnen per stuk of set besteld worden. Let er wel op dat de kleur van een onderdeel kan verschillen. Niet gevonden wat je zocht? neem dan >> contact met ons op.

Klik op onderstaande categorie om de betreffende producten te bekijken.

Meer weten?

Speeltechniek heeft een uitgebreid aanbod van uitdagende materialen binnen de thema’s Wetenschap en Techniek welke zijn te gebruiken in de kinderopvang, peuterspeelzaal, basisonderwijs, voortgezet onderwijs én bij jou thuis.

Nieuwsgierig ? Kijk hier voor de leukste artikelen.Weergave:


Bezig met laden...

Instructies

Wat moet je doen met staafjes en pinnen die te dun zijn geworden:

Plaats ze tussen verschillende vellen van een vochtige maar niet druipnatte krant zodat ze zich 's nachts kunnen uitzetten. Leg ze dan op een stuk papier om te drogen, zonder warmte aan te brengen; ze zullen na een dag weer bruikbaar zijn.

Wat moet je doen als de hardhouten assen te dik zijn:


Plaats ze op een glad, recht oppervlak - de tafel of een plaat met 10 gaten - druk een blok op de as en rol het heen en weer. Het wordt al snel dunner op de plaats waar het blok druk uitoefende. 

Wat moet je doen als de drijfstangen of pennen te dik zijn:

Het kan gebeuren dat, in tijden van extreme vochtigheid in de lucht, de staven iets zwellen en zo dikker worden. Als je ze een paar minuten opwarmt (bijvoorbeeld in een bakje op de radiator), wordt hun dikte weer kleiner. Voorzichtig: verwarm ze niet te veel; 50 graden Celsius is genoeg.

Hoe moet je de pinnen te verwijderen:


Gebruik de Matador-gereedschappen, met name de "duwer" (de ijzeren pin met de ronde kop). De beste manier om dit te doen is om de blokken op twee andere te plaatsen en de pinnen aan de bovenkant te verwijderen, met behulp van de duwer. Wees geduldig bij het demonteren van uw modellen om te voorkomen dat je de staven of pennen breekt.

Pinnen zijn eventueel los in sets bij ons verkrijgbaar

Niet gevonden wat je zocht?

Mocht er iets niet op de site staan, neem dan contact op met de klantenservice doormiddel van het >> Contactformulier hier kun je ook een foto van het onderdeel uploaden en wij zoeken het verder voor je uit.


Je bekeken producten