K'NEX Education

KNEX-Education

K’NEX Education

Werelds leukste constructiespeelgoed voor de echte creatieveling K'NEX Education

K'NEX Education ontwikkelt producten voor de ondersteuning van Science, Technology, Engineering en Wiskunde (STEM) voor het gebruik op basisscholen, middelbare scholen en natuurlijk voor thuis.

De handleidingen (Nederlands) zijn te gebruiken in de klas en thuis, bevatten doelstellingen, activiteiten, de belangrijkste concepten, dagboeken en werkbladen.

Alles is aanwezig wat de leerkracht en ouder nodig heeft om de kinderen te ondersteunen, maar ook te beoordelen wat ze geleerd hebben.

Kenmerken en voordelen

Dynamische modellen:
De Modellen nodigen uit tot onderzoek en motiveren de studenten om te leren.

Hands-on leermogelijkheden:
Stimuleert wetenschappelijk onderzoek en het uitvoeren van experimenten. Vraagt van leerlingen om actief deel te nemen in plaats van passief te leren.

Replica's van echte Wereld Machines en Bouwwerken:
Help studenten om concepten te begrijpen in de wereld waarin ze leven.

Onderzoekend Curriculum:
Daagt studenten aan tot het oplossen van problemen en hierbij hedendaagse technieken toe te passen.

Onderwijs Standaarden Alignementen:
Maakt gebruik van National Science, Technology, Engineering & Math normen.

Kleur gecodeerde Bouwinstructies:
Maakt de constructies nog meer visueler door het gebruik van duidelijke kleuren.

K’NEX Education is bij uitstek thuis te gebruiken om met techniek bezig te zijn.

STEM Education

STEM Education is gericht op wetenschap, technologie, techniek en wiskunde concepten aangeleerd door middel van het oplossen van problemen, ontdekking, onderzoekend leren en kritisch denken.

STEM Onderwijs vraagt van leerlingen om actieve deelnemers in het leerproces te zijn. K'NEX® modellen bieden hands-on leermogelijkheden dat wetenschappelijk onderzoek en experimenten aanmoedigt.

Onze onderzoekende lessen dagen studenten uit, ze bouwen, onderzoeken, lossen problemen op, bespreken en evalueren wetenschappelijke en ontwerpprincipes actief, dit afgestemd op Science, Technology, Engineering, en Math normen (STEM).

K'NEX Education ® sets zijn ontworpen om de betrokkenheid van leerlingen te maximaliseren in de huidige drukke klas.

De sets zijn voorzien van hands-on, op onderzoek gebaseerde lesplannen die helpen om te leren. STEM-onderwerpen en zijn afgestemd op de nationale onderwijsnormen

De Docentenhandleiding bevat de nodige informatie en bronnen die uw leerlingen nodig hebben om een beter inzicht te krijgen in wetenschappelijke, technische en ontwerpconcepten en om hun vragen te gebruiken als basis voor een actieve en nuttige leerervaring.


Weergave:
 


Bezig met laden...

De juiste verbinding maken


Met blauwe en paarse verbindingsstukken kun je 3D-vormen maken.

Maar het is niet altijd even makkelijk om deze twee met elkaar te verbinden.

Houd in elke hand een verbindingsstuk en zorg dat de langwerpige, open sleuven tegenover elkaar liggen.
Draai nu een verbindingsstuk een kwartslag en schuif de twee verbindingsstukken in elkaar tot je een klik hoort. Nu ben je klaar om 3D-modellen te bouwen.

De truc van Tandwielschakels


Wist je dat een gouden koppelingsstuk half zo groot is als een zwarte tandwielschakel?

Sommige van onze beste bouwers hebben ons laten weten dat hun tandwielkettingen te lang worden als ze ze volgens de K’NEX-instructies bouwen.

Dit kan kloppen. De tandwielschakels zijn namelijk rekbaar. Als je dus schakels verbindt die net iets te lang zijn voor het model, is het een goed idee om te onthouden dat je tandwielschakels kunt vervangen door een gouden koppelingsstuk.

Krukas, Katrol- en Tandwielsystemen


Bouwers moeten goed opletten hoe ze de vergrendelingen, tandwielen, afstandhouders en verbindingsstukken plaatsen die in de instructies worden weergegeven.
In de K’NEX-instructies worden deze onderdelen vaak verspreid over een staafje weergegeven.

Dit wordt gedaan, zodat de bouwer de precieze hoek kan zien waaronder de vergrendelingen, afstandhouders en tandwielen zijn geplaatst.

Maar na het plaatsen van deze onderdelen is het wel belangrijk ze tegen elkaar aan te duwen (wat je niet ziet in de instructies), zodat ze op het staafje passen.

Vergrendelen met een bruin verbindingsstuk


Bruine en bronskleurige verbindingsstukken worden gebruikt om een staafje en verbindingsstuk of een staafje en tandwiel aan elkaar vast te maken, zodat ze voor beweging kunnen zorgen in een model.

Zorg dat je de bruine of bronskleurige verbindingsstukken die als vergrendelingen worden gebruikt met de knoppen naar de juiste kant gericht op het staafje plaatst en  dat je ze in het juiste tandwiel of het juiste verbindingsstuk duwt en ‘vergrendelt’.

Vervangende onderdelen


Je mist onderdelen en kunt een model niet afmaken… geen probleem!
Met K’NEX kun je staafjes van diverse lengten en in diverse hoeken maken door ze te vervangen door andere K’NEX-onderdelen.

We durven te wedden dat je zelfs nog meer combinaties vindt dan de afgebeelde combinaties.

Een kruisvormige klik met K'NEX


Een van onze beste bouwers gaf ons dit advies. Schuif eerst een staafje door het gat van het verbindingsstuk.

Terwijl je je tweede staafje op de juiste plek op het verbindingsstuk plaatst, pak je beide staafjes met twee handen beet en trek je ze naar elkaar toe tot je het tweede staafje op z’n plek hoort klikken.

Kijk, mama, hij loopt!


Als je K’NEX-model moet kunnen lopen, maar dat niet doet, controleer dan de constructie van de benen.

De verbindingsstukken aan elke kant van het staafje dat uit de motor steekt, moeten tegenover elkaar liggen, zodat de benen van het model afwisselend naar voren en naar achteren bewegen, zodat het model ‘loopt’. Volg de instructies voor je model.

Het verbindingsstuk aan de ene kant moet omhoog of naar achteren wijzen, terwijl het verbindingsstuk aan de andere kant omlaag of naar achteren moet wijzen.

Een verbindingstuk vol staafjes

Als je ooit hebt geprobeerd om een staafje in elke open plek van een verbindingsstuk te klikken, dan weet je hoe moeilijk dit is.

Je vingers zullen blij zijn met deze tip. Leg het verbindingsstuk, samen met de staafjes op een harde ondergrond. Gebruik nu je duim of handpalm om de staafjes in het verbindingsstuk te duwen.

De weerstand van de harde ondergrond maakt deze klus iets makkelijker.

Hints

Handige bouwhints: Klik doet het K’NEX-onderdeel!
Kleine, vastzittende staafjes losmaken, kan lastig zijn. Bevestig een verbindingsstuk aan het ene uiteinde van het staafje, zodat je het beter beet kunt pakken en geef een flinke ruk aan het verbindingsstuk. Het staafje zou er zo uit moeten schieten!

Even strekken…
Flexibele K’NEX-staafjes bieden verbazingwekkende mogelijkheden, maar het kan zijn dat je ze op en neer moet buigen voordat je begint te bouwen om het beste resultaat te krijgen.

Denk klein voordat je voor groot gaat!
Als je grote bouwwerken bouwt, zoals de Rippin’ Rocket of de Big Air Ball Tower, aan de hand van onze instructies, probeer dan niet meteen te ontdekken hoe het ene deel in het andere deel past, zelfs nog voordat je een deel klaar hebt. Bouw elk deel afzonderlijk, controleer het en volg dan pas de instructies om het deel op het model in aanbouw te plaatsen.

Een kwestie van richting geven..
Met blauwe, paarse, blauw metallic en zilver metallic verbindingsstukken kun je driedimensionaal bouwen, maar de richting waarin de openingen van deze verbindingsstukken wijzen, is erg belangrijk.

De juiste richting zorgt voor stevigheid. Dus als een deel van je model steeds uit elkaar blijft vallen of er onderdelen niet goed in elkaar willen passen, controleer dan de richting van deze 3D-verbindingsstukken.

                                          


Je bekeken producten