Engino

Engino

ENGINO CONTRUCTIE SYSTEMEN

Engino educatief constructie speelgoed. Engineering is de kunst van het herschikken van de materialen met de krachten van de natuur.

Kinderen bezitten de talenten, om met deze kracht en door middel van het creatieve spel te leren, deze eigenschappen verder te ontwikkelen. Het belangrijkste voordeel van het ENGINO systeem is dat kinderen snel kunnen bouwen en gemakkelijk eenvoudige of complexe modellen met behulp van een zeer klein aantal verschillende componenten kunnen maken.

Klik op onderstaande categorie om de betreffende producten te bekijken.


Weergave:

Het ENGINOR TOY systeem werd uitgevonden door Costas Sisamos, een voormalige leraar en ingenieur, met het doel om zijn leerlingen te helpen bij het bouwen van creatieve en eenvoudige technologische modellen, zodat ze kunnen experimenteren en leren over wetenschap en techniek op een speelse manier. Onderzoek en ontwikkeling, dit met subsidies van de EU, hebben na 3 jaar geleid tot een innovatief product, dat internationaal gelanceerd is in 2007.

Sindsdien heeft het bedrijf niet stil gezeten, maar is het product doorontwikkeld met meer snap-fit onderdelen zoals tandwielen, katrollen motoren, zonnepanelen, Robotica en een reeks activiteitenboeken en software waarmee kinderen de omgang met technologie leren door er mee te spelen.

ENGINOR TOY SYSTEM is misschien wel de meest geavanceerde en veelzijdige driedimensionale constructie speelgoed in de markt van vandaag en biedt unieke mogelijkheden voor het scheppen van constructies voor zowel kinderen als volwassenen. Het speelgoed bestaat uit een stelsel van veelzijdige staven en connectoren, deze unieke geometrische structuren maken connecties mogelijk tot wel 6 kanten tegelijk!

ENGINO® voldoet aan alle Europese normen en speelgoed wordt getest door internationale onafhankelijke organisaties. ENGINO® producten zijn gecertificeerd in Duitsland voor EN71 onderdelen 1-3, ASTMF963-11, CPSC, pthalates, EN62115, PAK's. Met ingang van 2013 wordt Engino.net Ud ook gecertificeerd voor 1.809.001 management systeem door TUV organisatie.

Hoe werkt ENGINO ?

01. BOUW IN ÉÉN RICHTING

Bouwen in een richting
De staven kunnen direct in het verlengde in elkaar worden aangebracht dit zonder tussenkomst van verbindingsconnectoren, waardoor de hoeveelheid onderdelen kan worden teruggebracht tot de helft.

02. BOUWEN IN TWEE RICHTINGEN

Engino bouwen in twee richtingen
Zonder dat er verbindingstukken nodig zijn, is het mogelijk om in verschillende richtingen zowel verticaal en zijwaarts in dezelfde lijn door te bouwen. Dit innovatieve ontwerp van snap montage verbetert de uitbreidbaarheid van het systeem.

03. BOUWEN IN DRIE RICHTINGEN

Enginbo bouwen in drie richtingen
Het systeem is in staat om met hetzelfde gemak in andere richtingen te bouwen. Alle richtingen van de 3D- ruimte zijn toegankelijk door  combinatie van de staven met verschillende soorten connectoren.

04. AANSLUITING IN EEN VASTE HOEK

Engino bouwen in een vaste hoek
Terwijl ENGINOR SYSTEM de eenvoudigste methode is om modellen te verbinden met een hoek van 90 ° is het is even makkelijk om meer complexe modellen te bouwen met een hoek van 45 °.

05. DRIEHOEKEN

Engino driehoeken
Het voordeel van ENGINOR systeem is dat de 2D structuur te allen tijde  kan worden omgezet naar een 3D structuur zonder extra aansluitingen.
De TEE en ELLENBOOG aansluitingen zorgen voor een verandering in het vlak van bouwen zonder dat er elementen uitsteken. Het model kan worden gewijzigd op elk moment zonder dat er connectoren hoeven te worden vervangen door andere. Dit vermindert niet alleen het aantal verschillende onderdelen, vereist om een model te maken, maar draagt ook bij aan de eenvoud en functionaliteit van het systeem.

06. FLEXIBELE AANSLUITINGEN

Engino flexibele aansluiting
Hoewel ENGINOR staven vaste verschillende lengtes hebben, worden die beperkt door de grote van het kleinste deel.
Maar waar alle andere bouwsystemen falen, kan ENGINOR het werk doen! Nu is elke lengte mogelijk met de gepatenteerde uitschuifbare arm.
Deze geweldige functie in combinatie met de draaibare gewrichten kunnen leiden tot het ontstaan van een driehoekige vorm en constructies die voorheen ondenkbaar waren. De uitschuifbare stang vervangt de noodzaak van tal van andere componenten en maximaliseert het opbouwen van de capaciteit van het systeem.

07. AANSLUITING IN ELKE HOEK

Engino aansluiting onder elke hoek
Het potentieel van het systeem is ontketend door "klonen" de innovatieve geometrieën om gedraaid gewrichten. Een speciaal ontworpen component is vrij te bewegen rond het spil deel, waardoor elke hoek van de 3D-ruimte kan worden gecreëerd.

. Uit te breiden, in elke richting, in elke hoek!
. De staven zijn ook de aansluitingen!
. Alle onderdelen snap-fit en blijven bij elkaar!
. Elke lengte is mogelijk!
. Gebouwd "groot en makkelijk"!
. Eenvoudig te gebruiken!
. Gemaximaliseerd modificatie mogelijkheden!
. Lage aantal verschillende onderdelen!
. Met minder componenten meer te bouwen modellen!
. Creatief en educatief!

08. BOUWEN VAN MACHINES

Het geoptimaliseerde ontwerp van ENGINOR componenten bestaat slechts uit 18 verschillende multifunctionele delen. Dit uitgangspunt overtreft andere fabrikanten van constructie speelgoed. Kinderen worden hiermee in staat gesteld om eenvoudige en simpele technische machines te bouwen, maar ook complexe functionele technische modellen zijn uitstekend mogelijk. Dit volgens dezelfde ontwerpprincipes van het basissysteem, een waaier van verschillende type tandwielen, katrollen, assen en andere accessoires van het ENGINOR TOY SYSTEM waardoor het de ideale constructie speelgoed is voor thuis of op school.

Kijk >> Hier voor meer Filmpjes.

Onderdelen

Speeltechniek heeft als educatief technisch speelgoedspecialist een ruim assortiment van losse onderdelen en aanvullingssets van >> Engino


Je bekeken producten