Solar Robot om zelf te bouwen

Het energie-vraagstuk is actueler dan ooit, en kinderen weten dat heel goed! Ze horen hier regelmatig over, in de klas, thuis, of b.v. op het jeugdjournaal. Onze kids zijn dus goed op de hoogte en, leergierig als kinderen zijn, geïnteresseerd in de mogelijkheden die er zijn met alternatieve energiebronnen. 


Weergave:
 


Bezig met laden...

Een Solar Robot om zelf te bouwen is dan ook een hele leuke manier om te ontdekken wat je allemaal kan met zonne-energie. Spelend leren zoals we het graag zien!


Zelfbouw robots met zonnepanelen

Bij Speeltechniek vind je verschillende Zelfbouw robots met zonnepanelen, maar allemaal zijn het robots die op zonne-energie werken i.p.v. op batterijen of met een stekker. Zo bouw je met de ene set een zonne-auto en met de andere wel 20 verschillende modellen.

De energie van de zon bericht de aarde in de vorm van licht en warmtestraling. Zonnepanelen kunnen deze energie opvangen en omzetten in elektriciteit. 

Zonne-energie is een schone vorm van energie die niet op raakt, dus met recht een vorm van energie waarvan het moeite waard is om de mogelijkheden verder te onderzoeken. En laat dat nou precies zijn wat kinderen kunnen doen met de Solar Robot om zelf te bouwen.

Solar robots thuis en op school

Solar robots om zelf te bouwen zijn ook zeer geschikt om op school te gebruiken tijdens de techniek-uren. 
Vrijwel elk kind heeft wel eens gehoord van de World Solar Challenge: een twee-jaarlijkse wedstrijd waarin auto’s op zonne-energie een afstand van 3021 km door Australië afleggen. 

Het feit dat de zonne-auto van de TU-Delft deze wedstrijd al vele malen heeft spreekt natuurlijk tot de verbeelding!
Het is dan ook heel leuk om deze wedstrijd in het klein na te bootsen met bij voorbeeld de Rovers op Zonne-energie en de Zonne-energie voertuigen. Spannend om te zien welk voortuig er wint!
Zo breng je de theorie meteen in de praktijk! Dit kan natuurlijk zowel op school als thuis. 

De Solar robot om zelf te bouwen werkt dus op zonne-energie, maar om de experimenten ook op slechte (donkere) dagen of binnen uit te voeren volstaat het om met een felle lamp op de zonnepanelen te schijnen. Wel zo praktisch!


Je bekeken producten