Overbrenging

Overbrenging

Wat is overbrenging (Tandwielen)

Overbrenging of transmissie is een verzamelnaam van de verschillende technieken voor het overbrengen en omvormen van vermogens. Een werktuig vraagt om bepaalde snelheden, krachten of koppels die af zullen wijken van de snelheid en het koppel van de aandrijfmotor.

Daarom moet er tussen aandrijfmotor en werktuig een (al dan niet variabele) overbrenging gebruikt worden.

De vier belangrijkste groepen van overbrengingen zijn: mechanische overbrengingen, hydraulische overbrengingen, pneumatische overbrengingen en elektrische overbrengingen. (De namen "overbrenging" en "aandrijving" worden vaak door elkaar gebruikt.)

Tandwielen zetten kinderen aan tot het ontdekken van actie en gevolg, versnellen en vertragen, creativiteit en logisch denken. Dit super leuke speelgoed stimuleert de handvaardigheid en ruimtelijke inzicht.

Speeltechniek biedt een aantal educatief tandwiel sets waarmee de functie van overbrenging inzichtelijk gemaakt kan worden. Naast een aantal basissets zijn er ook sets waarmee niet alleen modellen gebouwd kunnen worden, maar er ook mee gexperimenteerd kan worden. Kinderen kunnen op basis van opgedane kennis zelf hun ontwerpen bedenken en uitwerken.

Uitbreiding van het assortiment

Wij zijn continu bezig om ons assortiment uit te breiden met interessant lesmateriaal, onderwijs methoden en speelgoed binnen het thema Overbrengingen en Tandwielen.


Weergave:
  1 / 4  Bezig met laden...
   1  2 3 4  

Als thuis en schoolleverancier leveren wij de leukste en uitdagendste leermiddelen, hobby en educatieve materialen. Wij hebben als specialist het meest uitgebreide aanbod voor studenten in het basis onderwijs, voortgezet onderwijs en natuurlijk voor thuis.

educatief - speelgoed - tandwiel - tandwielen - overbrenging - lesmateriaal


Je bekeken producten