Spektro

Spektro

Wat is Spektro?

Spelend elektriciteit ontdekken.

Met Spektro leer je elektrische circuits bouwen van tekening. Spektro helpt kinderen binnen een veilige omgeving te experimenteren met elektriciteit. Door een eenvoudige drukknoopverbinding kunnen ze al snel spannende circuits maken

Hoe werkt Spektro?

Met Spektro leren kinderen elektrische circuits te bouwen. Met praktische opdrachten ondervinden ze hoe stroom kan lopen door de verschillende onderdelen.

Vanaf een tekening bouwen de kinderen zelfstandig elektrische circuits. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de officiële standaard NEN-normeringstekens voor de elektrotechniek.
Deze standaard symbolen leren de kinderen herkennen en op de juiste wijze in het circuit toe te passen.

Door de lage voltage en spanning is het gebruik volkomen veilig. Spektro is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Kinderen gaan aan de slag met het bouwen van moeilijke circuits. Het ontdekken van de verschillende nieuwe onderdelen leidt tot verrassende effecten.

Uitleg van de verschillende lagen in een circuit.

Elk circuit wordt gebouwd in verschillende lagen op de bouwplaat. Elke laag wordt aangegeven met een ander symbool. Het symbool geeft aan in welke laag het onderdeel moet worden geplaats. Het nummer en de kleur komen overeen met het onderdeel dat gebruikt moet worden.

In een doos zit een zelfstandig werkplateau, elektrische onderdelen en een opdrachten boek (kopieerbladen).  Met diverse opgaven ontdekken de kinderen alles over het schakelen tussen onderdelen.

Oplossingen voor eenvoudige problemen:

  • De meeste problemen met de circuits komen door het niet goed plaatsen van de opdrachten. Check daarom altijd twee keer of het onderdeel precies geplaatst is, zoals op het plaatje aangegeven staat.
  • Zorg dat de onderdelen met een plus en min markering altijd geplaats worden zoals aangegeven op de tekening.
  • Controleer altijd of alle verbindingen goed in elkaar geklikt zitten.
  • Gebruik altijd de juiste en volle batterijen (Duracell AA) en vervang ze op tijd als ze leeg raken.
  • IC’s hebben naast een plus en min vaak ook nog in- en uitgangen. Een IC kan stuk gaan als je een plus of min op een uitgang aansluit. Let dus goed op wat je doet. Sluit IC’s niet op 6 volt aan. Ze zijn gemaakt voor 3 volt!
  • Sluit transistors, condensators en IC’s niet zomaar aan dan kan het onderdeel stuk gaan! Kijk goed naar de bouw beschrijving en bouw die na. Condensatoren hebben een plus en een min, die staat op de bouwsteen.
Spektro is uitermate geschikt voor gebruik op scholen maar wordt ook veel door particulieren aangeschaft als leuk en verantwoord speelgoed.

Download >> Hier een Nederlandse Handleiding met 33 voorbeelden, LetOp: Delen van deze Handleiding zijn van toepassing op de verschillende sets.

Alle onderstaande sets zijn uitwisselbaar!

Losse onderdelen

Wij leveren een uitgebreide selectie van alle mogelijke >> Onderdelen.


Weergave:


Bezig met laden...

Je bekeken producten