Elektriciteit

Elektriciteit

Wat is Elektriciteit en Elektromagnetisme

Elektriciteit, in de volksmond vaak stroom genoemd, is een begrip uit de natuurkunde waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen statische elektrische ladingen, die worden bestudeerd in de elektrostatica, en bewegende elektrische ladingen (stroom), die worden bestudeerd in de elektrodynamica.

Het omvat niet alleen verschillende, gemakkelijk te herkennen verschijnselen zoals bliksem en statische elektriciteit, maar ook aanverwante fenomenen zoals elektromagnetisch velden en inductie.

Speeltechniek biedt een diversiteit van verschillende elektro en elektronisch speelgoed sets aan, waarbij veilig, overzichtelijk en snel geëxperimenteerd kan worden met diverse stroomkringvormen zoals parallel en serieël en electromagnetisme.

Kinderen kunnen op basis van opgedane kennis zelf hun ontwerpen bedenken en uitwerken.

Uitbreiding van het assortiment

Wij zijn continu bezig om ons elektro en elektronisch speelgoed en lesmateriaal assortiment uit te breiden met interessante onderwijs methoden binnen het thema Elektro.


Weergave:
  1 / 3  Bezig met laden...
   1  2 3  

Elektriciteit

Elektriciteit is de stroom die wij gebruiken. Het woord is afgeleid van een Grieks mythologisch figuur, namelijk Electra, of van elektron, d.i. barnsteen in het Grieks. Als je daar met een wollen doek over wreef, dan ontstond "elektriciteit", zichtbaar aan vonkjes en hoorbaar aan geknetter.

Thomas Edison heeft elektriciteit uitgevonden. Hij leefde in Port Huron in Michigan, daar was ie ook krantenjongen.

Je kunt elektriciteit op verschillende manieren maken. Dit gebeurt onder andere in elektriciteitscentrales, windmolens, zonnepanelen of waterkracht. Je hebt verschillende soorten elektriciteitscentrales: die elektriciteit maken uit stoom, kolen en anders.

Elektriciteit gebruik je voor alle apparaten waar een stekker aanzit (of een batterij). De stekker gaat in het stopcontact en zorgt ervoor dat het apparaat stroom (elektriciteit) krijgt. De huiskamer, slaapkamer en keuken staan vol met elektrische apparaten.

Als thuis en schoolleverancier leveren wij de leukste en uitdagendste leermiddelen, hobby en educatieve materialen. Wij hebben als specialist het meest uitgebreide aanbod voor studenten in het basis onderwijs, voortgezet onderwijs en natuurlijk voor thuis.

elektro speelgoed - elektronisch - elektrobouwstenen - elektriciteitset -  elektromagnetisme - elektro lesmateriaal - speelgoed - lesmateriaal


Je bekeken producten