Educatief Speelgoed 2 jaar

Als je kind ongeveer 2 jaar is, heeft hij of zij al heel veel geleerd. Motorisch heeft je kleine enorme stappen gemaakt. Hij of zij rent nu door het huis heen, kan torens bouwen en begint zijn eigen mening steeds meer te ontdekken. Niet voor niets is ‘ik ben twee en ik zeg nee’ een bekende uitspraak.
 


Weergave:
  1 / 3  Bezig met laden...
   1  2 3  

Maar een 2-jarige heeft natuurlijk ook nog heel veel te leren. Door te spelen ontwikkelt een 2-jarige steeds meer vaardigheden. Educatief speelgoed voor 2 jaar helpt je kind hierbij. Wil jij weten wat educatief speelgoed voor een 2-jarige is? We vertellen je er alles over, zodat jij eenvoudig het speelgoed kiest dat goed bij jouw kind past.

Wat is educatief speelgoed voor een 2-jarige?

Een kind van 2 kan alweer een stuk meer dan een kind van 1. Daarom is educatief speelgoed voor een 2-jarige vaak wat complexer dan dat voor een dreumes. Toch bouwt educatief kinderspeelgoed voor 2 jaar vaak voort op speelgoed dat een kind van 1 leuk vond.

Dat het kind meer kan betekent namelijk niet dat het opeens compleet andere interesses krijgt. Op de vraag ‘wat is educatief speelgoed voor een 2-jarige’ is dan ook geen eenduidig antwoord te geven. Kinderen vinden immers vaak veel verschillende dingen leuk. Educatief kinderspeelgoed voor 2 jaar is dan ook erg uiteenlopend.

Hoe kies je speelgoed dat educatief aansluit op je kind van 2 jaar?

Omdat kinderen zo verschillend zijn, zullen ze ook elk hun eigen voorkeur hebben voor educatief speelgoed voor 2 jaar. Om het speelgoed te vinden dat educatief aansluit op jouw 2-jarige kun je jezelf daarom een paar vragen stellen.
  • Wat vindt mijn kind leuk?
  • Welk speelgoed trekt hem of haar aan?
  • Op welk ontwikkelingsniveau zit hij of zij?
  • Welke vaardigheden wil ik dat het speelgoed stimuleert?
Door antwoord te geven op deze vragen vind je eenvoudiger het educatieve speelgoed voor 2 jaar dat bij jouw kind past. Zorg ervoor dat het speelgoed niet te moeilijk is, maar ook niet te makkelijk. Bedenk ook dat niet elk kind zich hetzelfde ontwikkelt. Zo kan het best zijn dat bepaalt educatief speelgoed voor 2 jaar al interessant is voor jouw 1-jarige of nog steeds leuk is voor jouw 3-jarige.

Educatief kinderspeelgoed thuis en buiten de deur

Kinderen van 2 jaar spelen en leren veel thuis, maar gaan ook vaak naar de kinderopvang of de peuterspeelzaal. Dit zijn ook erg geschikte plekken voor educatief speelgoed voor 2 jaar. Vaak zitten zij hier met kinderen van meerdere leeftijden op een groep, waardoor er ook educatief speelgoed voor verschillende leeftijden voor handen is. Zo ontdekken kinderen goed wat bij ze past.

Hulp nodig bij het kiezen van het educatieve speelgoed 2 jaar?

Weet jij niet goed welk educatieve speelgoed voor kinderen van 2 jaar geschikt is in jouw situatie? Neem dan gerust contact met ons op. We denken graag met je mee, zodat je het speelgoed vindt dat goed bij jouw kind(eren) past. Zo zorgen we samen voor nog meer speel- én leerplezier bij 2-jarigen!

Zie hieronder het overzicht van ons educatief speelgoed onderverdeeld naar leeftijd:
educatief speelgoed 1 jaareducatief speelgoed 2 jaar - educatief speelgoed 3 jaar - educatief speelgoed 4 jaar - educatief speelgoed 5 jaar - educatief speelgoed 6 jaar - educatief speelgoed 7 jaar - educatief speelgoed 8 jaar - educatief speelgoed 9 jaar - educatief speelgoed 10 jaar - educatief speelgoed 11 jaar - educatief speelgoed 12 jaar - educatief speelgoed 13 jaar - educatief speelgoed 14 jaar


Je bekeken producten