Educatief Speelgoed 1 jaar

Vanaf het moment dat een baby geboren wordt begint hij of zij met het ontdekken van de wereld. In het begin gaat dit met kleine stappen, maar al snel zie je dat je kind enorme stappen vooruit zet. Vanaf een maand of drie kan je kleintje al dingen vastgrijpen en begint speelgoed steeds interessanter te worden.
 


Weergave:


Bezig met laden...

En speelgoed is niet alleen leuk, maar ook nog eens enorm leerzaam. Kinderen leren door te spelen en educatief speelgoed helpt ze daarbij. Zelfs voor een dreumes van 1 jaar oud is educatief speelgoed daarom interessant. Wil jij je kleintje graag wat leuks én leerzaams geven? Ontdek hier alles over educatief speelgoed vanaf 1 jaar.

Wat is educatief speelgoed voor een 1-jarige?

Misschien vraag je je af wat educatief speelgoed voor een 1-jarige dan precies is. Daar is niet maar één antwoord op te geven. Er is namelijk veel verschillend educatief kinderspeelgoed voor kinderen van 1 jaar oud. Er is speelgoed waarbij een kleine de motoriek traint of waarin juist het probleemoplossend vermogen wordt aangesproken.

Zo zullen veel kinderen het fascinerend vinden om met een knikkerbaan te spelen. Maar ook blokken en magneten doen het vaak goed bij dreumesen. Daarbij is elk kind anders waardoor ook het educatieve speelgoed dat zij met 1 jaar interessant vinden zal verschillen.

Educatief speelgoed kiezen voor je 1-jarige

Wil jij educatief speelgoed kiezen voor een 1-jarige? Dan is het belangrijk dat je goed naar het kind kijkt. Stel jezelf de volgende vragen voordat je kiest welk speelgoed educatief bij het kind van 1 jaar aansluit.
 
  • Wat vindt het kind leuk? Houdt hij of zij van drukke spelletjes of juist niet? Heeft hij of zij een bepaalde interesse, zoals voertuigen? Speel hier met het educatieve speelgoed voor de 1-jarige dan op in. Hoe meer het speelgoed aansluit op de interesses, hoe groter het succes zal zijn.
     
  • Hoeveel kan de 1-jarige al? Niet alle kinderen ontwikkelen zich op hetzelfde tempo. Waar de ene met 1 jaar al door de kamer rent, is de ander juist sneller met z’n taalontwikkeling. Stem het educatieve speelgoed voor de 1-jarige hierop af. Speel in op de sterke kanten van je kind óf laat het kleintje juist oefenen met dingen die hij of zij nog wat lastig vindt. Kies educatief speelgoed voor 1 jaar dat niet té moeilijk is. Een beetje uitdaging is goed, maar te moeilijk speelgoed zal een kind vaak niet leuk vinden.

Educatief kinderspeelgoed voor 1 jaar op de kinderopvang

Veel kindjes brengen niet alleen thuis tijd door, maar spelen ook één of meerdere dagen per week op de kinderopvang. Ook daar staat de ontwikkeling van de kleine natuurlijk niet stil. Juist daarom is educatief kinderspeelgoed voor kindjes van 1 jaar ook daar erg waardevol. Als de leidsters op de opvang weten wat educatief speelgoed voor een 1-jarige is, kunnen zij de kindjes helpen nóg beter te ontwikkelen.

Hulp nodig? Wij helpen bij het kiezen van educatief speelgoed 1 jaar

Twijfel je over welk speelgoed educatief aansluit op jouw kind van 1 jaar? Of wil je graag weten welk educatief speelgoed voor een 1-jarige geschikt is voor op de opvang? Neem dan gerust contact met ons op. We denken graag met je mee.

Zie hieronder het overzicht van ons educatief speelgoed onderverdeeld naar leeftijd:
educatief speelgoed 1 jaareducatief speelgoed 2 jaar - educatief speelgoed 3 jaar - educatief speelgoed 4 jaar - educatief speelgoed 5 jaar - educatief speelgoed 6 jaar - educatief speelgoed 7 jaar - educatief speelgoed 8 jaar - educatief speelgoed 9 jaar - educatief speelgoed 10 jaar - educatief speelgoed 11 jaar - educatief speelgoed 12 jaar - educatief speelgoed 13 jaar - educatief speelgoed 14 jaar


Je bekeken producten