Educatief Speelgoed 7 jaar

Kinderen van 7 jaar kunnen veel dingen zelf. Ze worden steeds zelfstandiger en vinden het interessant om de wereld te ontdekken. Veel kinderen van 7 jaar kunnen al behoorlijk goed lezen, waardoor ze bij minder dingen hulp nodig hebben.
 


Weergave:
  1 / 9  Bezig met laden...
   1  2 3 4 5  

Educatief speelgoed voor 7 jaar speelt hier vaak slim op in. Het educatieve speelgoed voor 7 jaar laat kinderen op hun eigen manier de wereld ontdekken. Dit kan aan de hand van spannende wetenschappelijke experimenten, maar ook met sets waarmee kinderen auto’s, boten of zelfs robots kunnen bouwen.

Kinderen van 7 jaar weten vaak heel erg goed wat ze wel en niet leuk vinden. Het is dan ook belangrijk om voor speelgoed te kiezen dat educatief bij de 7-jarige aansluit.

Welk speelgoed is educatief geschikt voor 7 jaar?

Educatief speelgoed wil kinderen op een leuke manier wat leren. Hiervoor zijn een paar dingen belangrijk. Zo moet het speelgoed aansluiten of de belevingswereld en het ontwikkelingsniveau van het kind. Te moeilijk educatief speelgoed zal het kind van 7 jaar links laten liggen. Ook te makkelijk speelgoed zal waarschijnlijk snel in een kast belanden. Let daarom bij het kiezen van het educatieve speelgoed voor een kind van 7 jaar op het volgende:
  • Sluit het niveau van het speelgoed aan op het niveau van het kind?
  • Is het kind geïnteresseerd in het thema van het speelgoed?
  • Stimuleert het educatieve kinderspeelgoed vaardigheden waarmee het kind moet/wil oefenen?
Door deze vragen in je achterhoofd te houden bij het kiezen van het speelgoed weet je of het educatief aansluit op het kind van 7 jaar.

Wat is educatief speelgoed voor een 7-jarige?

Omdat elke 7-jarige anders is, is er ook niet maar één soort educatief speelgoed voor deze leeftijdsgroep. Op de vraag ‘wat is educatief speelgoed voor een 7-jarige’ is dan ook niet zo heel eenvoudig antwoord te geven. Eigenlijk is elk speelgoed dat een bepaalde vaardigheid stimuleert en dat aansluit op het niveau en de interesse van de 7-jarige te bestempelen als educatief speelgoed voor deze leeftijdsgroep.

Hoe het speelgoed eruit ziet, kan heel verschillend zijn. Zo kunnen bouwstenen voor deze leeftijdsgroep nog erg interessant zijn, maar ook speelgoed dat een kind leert over bijvoorbeeld magnetisme slaat bij deze leeftijdsgroep vaak goed aan.

Educatief speelgoed voor een kind van 7 jaar op school

Kinderen van 7 spelen en leren zowel thuis als op school. Daarom is educatief speelgoed op allebei deze plekken een goed idee. In een klas zitten veel verschillende kinderen met elk hun eigen niveau en interesse. Daarom is een mix van verschillend educatief speelgoed voor kinderen van 7 jaar in de klas een goed idee. Zo komen kinderen in aanraking met verschillende soorten educatief speelgoed en leren ze nog meer.

Advies nodig? We staan voor je klaar!

Heb je advies nodig over educatief speelgoed voor 7 jaar of een andere leeftijdscategorie? Neem dan gerust contact met ons op. We denken graag met je mee over het leukste en meest leerzame speelgoed voor zowel thuis als in de klas. Voor leuke én leerzame momenten voor elk kind!

Zie hieronder het overzicht van ons educatief speelgoed onderverdeeld naar leeftijd:
educatief speelgoed 1 jaareducatief speelgoed 2 jaar - educatief speelgoed 3 jaar - educatief speelgoed 4 jaar - educatief speelgoed 5 jaar - educatief speelgoed 6 jaar - educatief speelgoed 7 jaar - educatief speelgoed 8 jaar - educatief speelgoed 9 jaar - educatief speelgoed 10 jaar - educatief speelgoed 11 jaar - educatief speelgoed 12 jaar - educatief speelgoed 13 jaar - educatief speelgoed 14 jaar


Je bekeken producten