Educatief Speelgoed 5 jaar

Kinderen van 5 jaar oud zijn zowel thuis als op school druk aan het spelen en leren. Vaak gaan die twee dingen erg goed samen. Juist in hun spel leren kinderen erg veel. Helemaal als kinderen met educatief speelgoed spelen gaat het spelen en leren hand in hand.
 


Weergave:
  1 / 8  Bezig met laden...
   1  2 3 4 5  

Kinderen zullen vaak niet eens doorhebben dat ze zoveel leren tijdens het spelen. Zoek jij educatief speelgoed voor 5 jaar voor thuis of op school? Bij Speeltechniek hebben we een ruim assortiment educatief speelgoed van baby tot tiener. Zo zit er voor elk kind zeker iets leuks en leerzaams tussen.

Wat is educatief speelgoed voor een 5-jarige?

Wil jij graag weten wat educatief speelgoed voor een 5-jarige is? Daar hebben we niet één antwoord op. Educatief speelgoed voor 5 jaar komt namelijk in verschillende vormen. Educatief kinderspeelgoed voor 5 jaar stimuleert diverse vaardigheden. Het ene educatieve speelgoed voor 5 jaar richt zich op de ontwikkeling van de motoriek en het probleemoplossend vermogen, ander speelgoed stimuleert het creatief nadenken of het samenwerken en weer iets anders laat kinderen kennismaken met wetenschappelijke experimenten.

Bovendien zijn alle kinderen anders. Wat voor het ene kind perfect educatief speelgoed voor 5 jaar is, zal voor een ander te moeilijk of misschien wel te makkelijk zijn. Wat goed educatief speelgoed voor een 5-jarige is, verschilt dus per kind.

Hoe weet je welk educatieve speelgoed aansluit bij 5 jaar?

Er zijn dus veel verschillende soorten educatief speelgoed. Om te bepalen welk speelgoed geschikt is voor een 5-jarige kijk je naar het speelgoed, maar ook naar het kind zelf. Stel jezelf vragen zoals:
  • Welke vaardigheden stimuleert dit speelgoed?
  • Op welk ontwikkelingsniveau zit het kind? Sluit dit aan bij het niveau van het speelgoed?
  • Waar heeft het kind interesse in? Past het speelgoed in zijn of haar belevingswereld?
Zo ontdek je of het speelgoed educatief interessant is voor het kind van 5 jaar. Onthoud daarbij dat leeftijd slechts een indicatie is. Bovendien blijft educatief kinderspeelgoed vaak lang leuk. Het kan dan ook goed zijn dat een kind van 5 ook nog graag met educatief speelgoed voor kinderen van 4 jaar speelt.

Educatief speelgoed voor 5 jaar in de klas

Kinderen van 5 jaar zitten een groot gedeelte van hun tijd op school. Juist school is natuurlijk een plek om spelend te leren. In de kleuterklas zie je dan ook vaak veel educatief speelgoed. Zoek jij nog leuk educatief speelgoed voor de kleuters van 5 jaar in jouw klas? Bekijk dan zeker ons ruime assortiment. Met veel verschillende 5-jarige kinderen in de klas is het verstandig om ook divers educatief speelgoed voor 5 jaar aan te bieden. Zo zit er voor elk kind wat leuks en leerzaams tussen.

Vragen? Wij helpen je verder

Heb je hulp nodig bij het kiezen van geschikt educatief speelgoed voor 5 jaar? Neem dan gerust contact met ons op. We denken graag met je mee over geschikt educatief speelgoed voor thuis of in de klas. Zo hopen we zoveel mogelijk kinderen leerzame en vooral leuke momenten te bezorgen!

Zie hieronder het overzicht van ons educatief speelgoed onderverdeeld naar leeftijd:
educatief speelgoed 1 jaareducatief speelgoed 2 jaar - educatief speelgoed 3 jaar - educatief speelgoed 4 jaar - educatief speelgoed 5 jaar - educatief speelgoed 6 jaar - educatief speelgoed 7 jaar - educatief speelgoed 8 jaar - educatief speelgoed 9 jaar - educatief speelgoed 10 jaar - educatief speelgoed 11 jaar - educatief speelgoed 12 jaar - educatief speelgoed 13 jaar - educatief speelgoed 14 jaar


Je bekeken producten