Educatief Speelgoed 10 jaar

Als kinderen 10 jaar zijn beginnen ze een nieuw hoofdstuk van hun leven. Vanaf deze leeftijd zijn het namelijk tieners. Dat betekent dat ook hun interesses vaak verandert zijn ten opzichte van een aantal jaar eerder. Daarnaast hebben ze zich natuurlijk veel ontwikkeld, waardoor ze al veel meer snappen en kunnen.
 


Weergave:
  1 / 13  Bezig met laden...
   1  2 3 4 5  

Dat betekent echt niet dat kinderen van deze leeftijd niet nog steeds graag spelen. En tijdens dat spelen leren ze ook nog steeds enorm veel. Educatief speelgoed voor 10 jaar kan ze hierbij ondersteunen en stimuleren. Maar wat is educatief speelgoed voor een 10-jarige? En hoe kies je het educatieve speelgoed voor 10 jaar dat bij jouw kind past? Bij Speeltechniek helpen we je graag verder.

Educatief speelgoed voor 10 jaar: wat kies je?

Educatief speelgoed voor een 10-jarige kan van alles zijn. Net als bij andere leeftijdsgroepen is veel afhankelijk van het kind dat met het speelgoed gaat spelen. Of het speelgoed educatief aansluit op het kind van 10 jaar wisselt namelijk per kind. Dit heeft te maken met het ontwikkelingsniveau van het kind, maar ook zeker met de interesses.

Wat educatief speelgoed voor een 10-jarige is, loopt dan ook uiteen. Sommig educatief speelgoed blijft bovendien jaren interessant. Onthoud daarom dat leeftijd slechts een indicatie is. Kijk altijd naar het kind om te bepalen of het educatieve speelgoed goed aansluit.

Wat is educatief speelgoed voor een 10-jarige in de klas?

Kinderen van 10 jaar spelen en leren niet alleen thuis, maar ook in de klas op school. Ook dat is een geweldige plaats om educatief speelgoed in te zetten. Omdat school een andere situatie is dan thuis past ander educatief speelgoed voor 10 jaar hier. Zo is op school educatief speelgoed waarbij samenwerken wordt gestimuleerd een goed idee. Ook is het fijn als het educatieve speelgoed keer op keer gebruikt kan worden.

Omdat er in een klas veel kinderen zitten, met elk hun eigen interesses en ontwikkelingsniveau, is het goed als er in een klas meerdere soorten educatief speelgoed aangeboden worden. Zo is er voor elk kind iets te kiezen dat ze leuk en uitdagend vinden.

Educatief speelgoed kiezen voor 10 jaar doe je zo

Bepalen welk educatief speelgoed voor 10 jaar een goede keuze is, doe je door meerdere vragen te beantwoorden.
  • Past dit educatieve speelgoed in de situatie (klas/thuis)?
  • Welke vaardigheden stimuleert dit educatieve speelgoed?
  • Sluit het niveau van dit speelgoed aan op het niveau van het kind?
  • Vindt het kind het thema/onderwerp van het speelgoed interessant?

Hulp nodig bij het kiezen?

Als je antwoord hebt gegeven op bovenstaande vragen kun je bij Speeltechniek de filters gebruiken om het speelgoed te vinden dat bij het kind past. Kom je er nog niet helemaal uit of heb je vragen over het educatief speelgoed voor 10 jaar? Neem dan gerust contact met ons op. We denken graag met je mee, zodat je eenvoudig het juiste educatieve speelgoed vindt. Zo helpen we bij het creëren van leuke en leerzame momenten op school en thuis.

Zie hieronder het overzicht van ons educatief speelgoed onderverdeeld naar leeftijd:
educatief speelgoed 1 jaareducatief speelgoed 2 jaar - educatief speelgoed 3 jaar - educatief speelgoed 4 jaar - educatief speelgoed 5 jaar - educatief speelgoed 6 jaar - educatief speelgoed 7 jaar - educatief speelgoed 8 jaar - educatief speelgoed 9 jaar - educatief speelgoed 10 jaar - educatief speelgoed 11 jaar - educatief speelgoed 12 jaar - educatief speelgoed 13 jaar - educatief speelgoed 14 jaar


Je bekeken producten