Educatief Speelgoed 11 jaar

Kinderen van 11 jaar zijn al behoorlijk groot, maar dat betekent gelukkig niet dat ze niet meer spelen. Hun spel is natuurlijk wel anders dan dat van bijvoorbeeld een kleuter, maar zeker niet minder waardevol. Ook kinderen van 11 jaar leren namelijk nog heel erg veel door te spelen.
 


Weergave:
  1 / 12  Bezig met laden...
   1  2 3 4 5  

Spelen met educatief speelgoed combineert het plezier van een leuke activiteit namelijk met het leren van een nieuwe vaardigheid. Hierbij ligt de nadruk op het plezier en het ontdekken van nieuwe dingen. Kinderen van 11 jaar leren op deze manier heel veel, zonder dat ze het gevoel hebben van alles te moeten. Dat maakt deze manier van leren erg effectief en leuk.

Wat is educatief speelgoed voor een 11-jarige?

Educatief speelgoed voor een 11-jarige kan van alles zijn. Sommige kinderen vinden het heerlijk om met losse materialen te spelen en te ontdekken wat er allemaal mogelijk is. Andere kinderen houden ervan om zich in één specifiek onderwerp te verdiepen of om aan de hand van duidelijke instructies iets nieuws uit te proberen.

Daarbij verschilt het ontwikkelingsniveau van elk kind ook nog. Het ene kind is misschien heel sterk in analytisch denken, terwijl een ander juist een geweldig ruimtelijk inzicht heeft. Dit speelt mee in de keuze voor educatief speelgoed. Kies je speelgoed dat inspeelt op de sterke kanten van een kind? Of wil je juist dat het kind juist vaardigheden oefent waar hij of zij moeite mee heeft? Allebei is erg waardevol en nuttig. Meerdere soorten educatief speelgoed aanbieden aan het kind van 11 jaar is dan ook een goede keuze.

Op school en thuis: educatief speelgoed in verschillende situaties

Kinderen van 11 jaar zitten een groot gedeelte van hun tijd op school. Daar spelen en leren ze dan ook veel. Educatief speelgoed voor 11 jaar kan in die situatie goed gebruikt worden. Maar ook thuis komt educatief speelgoed zeker van pas. Waar op school het speelgoed meerdere keren gebruikt moet worden, kan er thuis ook geoefend worden met materiaal voor eenmalige gebruik.

School leent zich uitstekend voor educatief speelgoed waarbij samengewerkt moet worden. Samenwerken is immers een erg belangrijke vaardigheid om goed te oefenen en educatief speelgoed kan hierin ondersteunen. Voor in de klas is daarnaast handig om te kiezen voor educatief speelgoed dat veel verschillende kinderen aanspreekt.

Belangrijke aspecten bij het kiezen van educatief speelgoed voor 11 jaar

  • Elk kind is anders. Kijk daarom naar de interesses, maar ook het ontwikkelingsniveau van het kind om te bepalen welk educatieve speelgoed een goede match is.
  • Leeftijd is slechts een indicatie. Bovendien blijft educatief speelgoed vaak lang leuk en interessant. Educatief speelgoed voor 11 jaar kan daarom net zo goed gewaardeerd worden door kinderen van bijvoorbeeld 10 of 12.
  • Niet elk educatieve speelgoed stimuleert dezelfde vaardigheden. Bekijk welke vaardigheden nodig zijn voor het speelgoed en of dit aansluit bij het leerdoel van het kind.
Heb je hulp nodig bij het kiezen van het leukste educatieve speelgoed voor 11 jaar? Neem dan gerust contact met ons op. We denken graag met je mee, zodat je het leukste educatieve kinderspeelgoed voor 11 jaar vindt.

Zie hieronder het overzicht van ons educatief speelgoed onderverdeeld naar leeftijd:
educatief speelgoed 1 jaareducatief speelgoed 2 jaar - educatief speelgoed 3 jaar - educatief speelgoed 4 jaar - educatief speelgoed 5 jaar - educatief speelgoed 6 jaar - educatief speelgoed 7 jaar - educatief speelgoed 8 jaar - educatief speelgoed 9 jaar - educatief speelgoed 10 jaar - educatief speelgoed 11 jaar - educatief speelgoed 12 jaar - educatief speelgoed 13 jaar - educatief speelgoed 14 jaar


Je bekeken producten