Technisch Speelgoed 7 jaar

Kinderen van 7 jaar kunnen al behoorlijk veel zelf. Ze hebben de afgelopen jaren ontzettend veel geleerd én zijn daar nog steeds volop mee bezig. Zowel thuis als op school leren zij dagelijks nieuwe dingen en verbeteren ze hun vaardigheden.
 


Weergave:
  1 / 7  Bezig met laden...
   1  2 3 4 5  

Kinderen van deze leeftijd zijn vaak dol op nieuwe ontdekkingen doen. Juist daarom is technisch speelgoed voor kinderen van 7 jaar zo ontzettend leuk en leerzaam. Het technische speelgoed geeft ze de mogelijkheid om nieuwe dingen te proberen. Hoe cool is het bijvoorbeeld om met behulp van een citroen een werkende klok te maken?! Dat en nog veel meer is met technisch speelgoed voor 7 jaar mogelijk.

Wat is technisch speelgoed voor een 7-jarige?

Wat technisch speelgoed voor een 7-jarige is, ligt grotendeels aan de 7-jarige. Wat voor het ene kind ontzettend interessant en leerzaam is, kan voor een ander kind van dezelfde leeftijd veel te moeilijk of te makkelijk zijn.

Daarnaast maak je een onderscheid tussen technisch kinderspeelgoed en ander kinderspeelgoed door te kijken naar het doel van het speelgoed. Is het hoofddoel van het speelgoed het kind vermaken of wil het speelgoed het kind uitdagen, nieuwe vaardigheden bijbrengen of iets leren? Als dat laatste het geval is, heb je met technisch speelgoed te maken. Of het ook geschikt is voor een kind van 7 jaar, moet je per kind bekijken.

Hier moet je op letten bij het kiezen van technisch speelgoed voor 7 jaar

Bij het kiezen van technisch speelgoed voor 7 jaar let je op een aantal belangrijke aspecten:
  • Is dit technisch speelgoed? Zo ja, wat leert het kind van spelen met dit speelgoed?
  • Past het niveau van het speelgoed bij de 7-jarige? Hierbij is het individuele ontwikkelingsniveau van het kind van belang. Niet alle kinderen ontwikkelen zich op alle gebieden even snel. Te moeilijk speelgoed kan demotiverend werken, terwijl te makkelijk speelgoed vaak al snel niet meer interessant is. Een aanbevolen leeftijd kan helpen bij het kiezen, maar is enkel een richtlijn.
  • Vindt het kind het thema van het speelgoed interessant? Is het speelgoed dat het kind zelf ook zou uitkiezen?

Technisch kinderspeelgoed aanbieden in de klas

Kinderen van 7 jaar leren en spelen ook veel op school. Technisch speelgoed kan dus ook in de klas een goede ondersteuning zijn. Bovendien leren kinderen op school weer andere dingen dan thuis. Zo kan er op school goed geoefend worden met het samenwerken met andere kinderen en komen kinderen op school in aanraking met meer verschillende soorten technisch speelgoed.

Op die manier leren ze niet alleen nieuwe dingen kennen, maar oefenen ze ook meer verschillende vaardigheden. Een waardevolle toevoeging aan hun ontwikkeling dus.

Voor elke situatie het juiste technische speelgoed

Bij Speeltechniek zijn we gespecialiseerd in educatief en technisch speelgoed voor kinderen t/m 14 jaar. In ons ruime assortiment vind je veel verschillende soorten technisch speelgoed voor deze verschillende leeftijdsgroepen. Of je nou speelgoed zoekt dat technisch aansluit bij een kind van 7 of dat je iets zoekt voor een peuter van 2 of een tiener van 12, bij ons vind je het allemaal.

Gebruik de handige filters om het speelgoed te vinden dat bij jouw situatie past. Kom je er niet helemaal uit? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.


Kijk hier voor ons aanbod technisch speelgoed in de verschillende leeftijdscategorieën:
technisch speelgoed 1 jaartechnisch speelgoed 2 jaartechnisch speelgoed 3 jaartechnisch speelgoed 4 jaartechnisch speelgoed 5 jaartechnisch speelgoed 6 jaartechnisch speelgoed 7 jaartechnisch speelgoed 8 jaartechnisch speelgoed 9 jaartechnisch speelgoed 10 jaartechnisch speelgoed 11 jaartechnisch speelgoed 12 jaartechnisch speelgoed 13 jaartechnisch speelgoed 14 jaar 


Je bekeken producten