Technisch Speelgoed 5 jaar

Kinderen van 5 jaar spelen de hele dag door. Dat is maar goed ook, want naast dat spelen natuurlijk hartstikke leuk is, is het voor kinderen ook ontzettend leerzaam. Hoe leerzaam het is, hangt af van met welk speelgoed ze spelen.
 


Weergave:
  1 / 6  Bezig met laden...
   1  2 3 4 5 6  

Technisch speelgoed is niet alleen gemaakt om heel erg leuk te zijn, maar heeft ook een educatief aspect. Wat een kind door het spelen met het technische speelgoed precies leert, hangt af van de leeftijd, het kind zelf en het aangeboden speelgoed. Zoek jij technisch speelgoed voor een kind van 5 jaar oud? Dan vind je bij Speeltechniek een ruim assortiment om uit te kiezen.

Wat is technisch speelgoed voor een 5-jarige?

Wil jij weten wat technisch speelgoed voor een 5-jarige is? Daar hebben we geen kant en klaar antwoord op. Dat komt omdat er veel verschillende soorten technisch kinderspeelgoed voor 5 jaar bestaan. Zo is er technisch speelgoed waarbij het probleemoplossend vermogen wordt gestimuleerd, maar ook technisch kinderspeelgoed waar de motorische vaardigheden getraind worden.

Daarnaast is elk kind anders, waardoor verschillende soorten speelgoed verschillende kinderen zullen aanspreken. Bij het kiezen van geschikt technisch speelgoed voor 5 jaar vraag je jezelf daarom het volgende af:
  • Past dit technische speelgoed qua niveau bij het kind van 5 jaar? De aanbevolen leeftijd is hierbij een richtlijn, maar elk kind is anders. Zowel te moeilijk als te makkelijk speelgoed stimuleert de leercurve niet.
  • Welke vaardigheden stimuleert dit technische speelgoed? Dit kunnen meerdere vaardigheden tegelijkertijd zijn. Komt dit overeen met wat je de 5-jarige wilt leren?
  • Vindt de kleuter het thema van het technische speelgoed interessant? Als een kind zelf interesse toont in het speelgoed, is de kans veel groter dat het veel met het speelgoed zal spelen (en er dus van zal leren).

Technisch kinderspeelgoed voor 5-jarigen in de klas

Kinderen van 5 jaar spenderen een groot gedeelte van hun week op school. In de kleuterklas is er vaak veel ruimte voor spelend leren. Niet alleen vinden kleuters dat erg leuk, ook is het een effectieve manier van leren. Technisch speelgoed voor 5-jarigen ondersteunt hierbij. Omdat er in een klas veel verschillende kinderen zitten, met elk hun eigen interesses en niveau, is het goed om diverse soorten technisch speelgoed aan te bieden in de klas. Zo kan elk kind kiezen wat hij of zij leuk vindt, maar is er ook voldoende ruimte om kennis te maken met nieuwe soorten speelgoed. Zo leren alle kinderen het meeste.

Vind het technische speelgoed voor jouw kind van 5 jaar

Zoek jij technisch speelgoed voor 5 jaar voor thuis of voor in de klas? Bij Speeltechniek vind je eenvoudig wat je zoekt. Gebruik de verschillende filters om het juiste technische speelgoed voor 5 jaar te vinden.

Heb je nog vragen over het speelgoed of vraag je je af welk speelgoed technisch het meest waardevol is in jouw situatie? Neem dan gerust contact met ons op. Met onze ruime ervaring in technisch en educatief speelgoed helpen we je graag verder. Zo hopen we zoveel mogelijk kinderen geweldig leuke én leerzame momenten te bezorgen!


Kijk hier voor ons aanbod technisch speelgoed in de verschillende leeftijdscategorieën:
technisch speelgoed 1 jaartechnisch speelgoed 2 jaartechnisch speelgoed 3 jaartechnisch speelgoed 4 jaartechnisch speelgoed 5 jaartechnisch speelgoed 6 jaartechnisch speelgoed 7 jaartechnisch speelgoed 8 jaartechnisch speelgoed 9 jaartechnisch speelgoed 10 jaartechnisch speelgoed 11 jaartechnisch speelgoed 12 jaartechnisch speelgoed 13 jaartechnisch speelgoed 14 jaar 


Je bekeken producten