Technisch Speelgoed 2 jaar

Kleine kinderen ontwikkelen zich razendsnel. Wat een kind in de eerste twee jaar van zijn leven leert is eigenlijk ongelooflijk. Van een hulpeloos baby’tje groeit je kind uit tot een eigenwijze peuter.
 


Weergave:
  1 / 2  Bezig met laden...
   1  2  

Veel van dat leren doen kinderen door te spelen. Tijdens hun spel oefenen ze met verschillende vaardigheden en leren ze elke dag weer nieuwe dingen. Technisch speelgoed voor 2 jaar helpt peuters tijdens deze ontwikkelingen. Verschillende soorten technisch speelgoed stimuleren verschillende vaardigheden. Zo oefenen peuters met technisch speelgoed bijvoorbeeld met hun grove motoriek, maar ook met logisch nadenken of het leren herkennen van vormen. Allemaal belangrijke ontwikkelingen die nodig zijn voor een stevige basis.

Wat is technisch speelgoed voor een 2-jarige?

Peuters van 2 jaar zijn over het algemeen erg nieuwsgierige wezens. Ze hebben honderden vragen over de wereld om hen heen en ontdekken graag hoe alles werkt. Daarbij zijn ze vaak ontzettend eigenwijs en ontwikkelen ze een sterke eigen mening. ‘Twee is nee’ is niet voor niets een bekende uitspraak onder ouders. Ook over hun speelgoed hebben peuters meestal een duidelijke mening. Gelukkig bestaan er veel verschillende soorten technisch speelgoed voor 2 jaar. Zo is er voor elke peuter zeker wat leuks te kiezen.

Leuk technisch speelgoed voor een kind van 2 jaar is bijvoorbeeld een eenvoudige knikkerbaan. Peuters kunnen keer op keer gefascineerd de ballen er aan de bovenkant ingooien en kijken hoe ze er aan de onderkant weer uit komen. Maar ook technisch speelgoed waarmee ze kunnen bouwen is vaak erg geliefd op deze leeftijd. Daarbij vinden ze het leuk om te imiteren wat ze grote mensen zien doen. Een eigen gereedschapskist is bijvoorbeeld een goed voorbeeld van technisch speelgoed voor een 2-jarige.

Stap voor stap technisch kinderspeelgoed voor 2 jaar kiezen

Wil jij graag technisch kinderspeelgoed voor 2 jaar kiezen? Dan is het belangrijk om een paar dingen in je achterhoofd te houden tijdens je zoektocht.
  • Past dit speelgoed bij het ontwikkelingsniveau van de 2-jarige?
  • Stimuleert dit speelgoed de technische vaardigheden waarvan je wilt dat de peuter ze oefent?
  • Past het technische speelgoed bij de belevingswereld van het kind?
Om je te helpen bij je zoektocht naar het perfecte technische speelgoed voor 2 jaar hebben we bij Speeltechniek een aantal handige filters. Zo filter je het technische kinderspeelgoed op leeftijd, maar ook op thema.

Technisch speelgoed voor in de klas

Kinderen van 2 jaar zitten vaak op de kinderopvang en/of de peuterspeelzaal. Dat zijn dan ook uitstekende plekken om technisch speelgoed aan te bieden. Omdat er in zo’n klas veel verschillende peuters spelen en leren, is het goed meerdere soorten technisch speelgoed in de klas te hebben. Zo komen de kinderen met verschillende dingen in aanraking en is er voor elk kind wel iets leuks te vinden.

Vragen over technisch speelgoed? We staan voor je klaar

Heb jij vragen over technisch speelgoed voor 2 jaar of een andere leeftijd? Neem dan contact met ons op. We hebben ruime ervaring met technisch speelgoed voor kinderen t/m 14 jaar en geven je dan ook graag advies over het leukste en meer leerzame technische speelgoed voor thuis en in de klas.

Kijk hier voor ons aanbod technisch speelgoed in de verschillende leeftijdscategorieën:
technisch speelgoed 1 jaartechnisch speelgoed 2 jaartechnisch speelgoed 3 jaartechnisch speelgoed 4 jaartechnisch speelgoed 5 jaartechnisch speelgoed 6 jaartechnisch speelgoed 7 jaartechnisch speelgoed 8 jaartechnisch speelgoed 9 jaartechnisch speelgoed 10 jaartechnisch speelgoed 11 jaartechnisch speelgoed 12 jaartechnisch speelgoed 13 jaartechnisch speelgoed 14 jaar 


Je bekeken producten