Kinderspeelgoed

Kinderen en speelgoed zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Al in de prehistorie werd er speelgoed gemaakt van bijvoorbeeld botten en aardewerk en ook in alle eeuwen die volgden speelden kinderen met diverse soorten kinderspeelgoed.
 


Weergave:
  0 / 21  Bezig met laden...
  1 2 3 4 5  

Tegenwoordig hebben kinderen (en ouders) de keuze uit een enorme hoeveelheid verschillende soorten speelgoed voor kinderen. Knuffelberen, puzzels, constructie speelgoed, houten blokken en poppen zijn slechts een klein deel van wat er voor kinderen beschikbaar is. Daarbij is er een verschil tussen kinderspeelgoed dat puur gemaakt is om te vermaken en educatief kinderspeelgoed. Ben jij op zoek naar het leukste kinderspeelgoed? Hier ontdek je er alles over!

Kinderen en speelgoed: een belangrijke combinatie

Spelen is erg belangrijk in de ontwikkeling van een kind. Tijdens het spelen worden belangrijke vaardigheden, zoals de motoriek, het probleemoplossend vermogen en de creativiteit, gestimuleerd en geoefend. Leuk kinderspeelgoed ondersteunt kinderen bij deze ontwikkelingen. Welke vaardigheden geoefend worden hangt af van het gekozen speelgoed. Daarbij zit er verschil tussen educatief speelgoed en ander kinderspeelgoed. Educatief speelgoed is ontwikkeld om bepaalde vaardigheden extra te stimuleren, waarbij ander kinderspeelgoed vooral een entertainment functie heeft. Daarbij is het wel belangrijk dat het gekozen speelgoed goed bij het kind past. Niet elk speelgoed is voor elk kind geschikt. Leeftijd, ontwikkelingsniveau en interesse spelen daarom een belangrijke rol bij het kiezen van het leukste kinderspeelgoed.

Hoe kies ik het leukste kinderspeelgoed?

Bij het kiezen van leuk kinderspeelgoed moet je goed weten voor wie je het speelgoed koopt. Hoe oud is het kind, waar heeft hij of zij interesse in en op welk ontwikkelingsniveau zit hij of zij. Ook het karakter van het kind speelt mee. Sommige kinderen zijn dol op een flinke uitdaging en spelen dan ook graag met iets dat nog net een beetje te moeilijk is. Andere kinderen zullen moeilijke dingen juist snel links laten liggen. In dat geval is wat eenvoudiger kinderspeelgoed vaak een mooi opstapje naar de moeilijkere dingen. Wat het leukste kinderspeelgoed is, is dus ook niet zomaar te beantwoorden.

Duurzaam kinderspeelgoed: waar moet je op letten?

De laatste jaren komt er steeds meer nadruk te liggen op duurzaam kinderspeelgoed. Duurzaam kinderspeelgoed is speelgoed dat lang meegaat en dat gemaakt is van duurzame materialen. Daarbij is duurzaam kinderspeelgoed vaak speelgoed waar kinderen op meerdere manieren mee kunnen spelen. Zo blijven kinderen het leuk vinden en groeit het speelgoed met ze mee. Duurzaam kinderspeelgoed is ook een goede keuze in de klas. Jaar na jaar zullen verschillende kinderen met het speelgoed spelen en leren. Als het speelgoed op meerdere manieren te gebruiken is, spreekt het bovendien meer kinderen aan. Een fijne toevoeging aan elke speelomgeving dus.

Leuk kinderspeelgoed kiezen bij Speeltechniek

Als je leuk kinderspeelgoed zoekt ben je bij Speeltechniek aan het juiste adres. Wij hebben allerlei leuk kinderspeelgoed in diverse categorieën. Hierbij focussen we ons op educatief en technisch kinderspeelgoed van baby tot tiener. Je filtert ons ruime assortiment op bijvoorbeeld leeftijd, soort speelgoed of schoolgroep om eenvoudig het leukste kinderspeelgoed voor jouw kind te vinden. Of jouw baby nou een knikkerbaan wil ontdekken, jouw kleuter auto ingenieur wil spelen of jouw tiener geïnteresseerd is in de magie van magneten, bij ons vind je het leukste kinderspeelgoed dat hierop aansluit. Voor alle kinderen is er speelgoed waar ze écht blij van worden.

Keuzestress? We helpen je kiezen!

Weet jij niet welk kinderspeelgoed het beste bij jouw kind past? Of zoek je duurzaam kinderspeelgoed waar jaren mee in de klas gespeeld kan worden? Neem dan gerust contact met ons op. We denken graag mee over welk speelgoed het beste aansluit voor bij jou thuis of voor in de klas. Zo helpen we ouders en kinderen bij het vinden van het leukste kinderspeelgoed voor elk moment in de ontwikkeling.

Als thuis en schoolleverancier leveren wij de leukste en uitdagendste leermiddelen, hobby en educatieve materialen. Wij hebben als specialist het meest uitgebreide aanbod voor studenten in het basis onderwijs, voortgezet onderwijs en natuurlijk voor thuis.

speelgoed - lesmateriaal - technisch speelgoed - wetenschap - magnetisch speelgoed - leerzaam - educatief speelgoed - opvoedkundig - kinderspeelgoed - onderwijs - constructie speelgoed

 


Je bekeken producten