Magnetisch Speelgoed

Er is weinig dat zo fascinerend is en tot de verbeelding spreekt als magnetisch speelgoed! Dat gevoel van twee polen die elkaar afstoten is heel herkenbaar en met niets te vergelijken. Je voelt letterlijk de onzichtbare krachten, maar waar komen die krachten vandaan en hoe werkt het eigenlijk?


Weergave:
  1 / 3  Bezig met laden...
   1  2 3  

Bij Speeltechniek hebben we een uitgebreide collectie magnetisch speelgoed en vind je een hoop leuke artikelen waarmee je de wondere krachten van magneten ontdekt! Kleine wetenschappertjes in de dop kunnen in onze webshop de basisbeginselen van de magnetische wetten in praktijk ervaren. Met behulp van heel veel verschillende soorten magnetisch kinderspeelgoed. Misschien wel te veel om uit te kiezen maar mocht je er niet uitkomen dan kun je ons altijd even bellen of mailen en dan kunnen onze ervaren adviseurs al jouw vragen beantwoorden. 


Magnetisch constructiespeelgoed

Al op jonge leeftijd zijn kinderen geïnteresseerd in de werking van magnetisch speelgoed. Een hele leuke manier om magnetisme en de werking daarvan te ontdekken is magnetisch constructiespeelgoed. Kinderen bouwen met de staven en ronde magneten allerlei (drie-dimensionale) constructies. Op deze manier leren kinderen magnetisch speelgoed bouwen en dit geeft niet alleen inzicht in magnetisme maar hiermee ontwikkelen ze ook hun constructieve vaardigheden.

Kinderen kunnen gebruik maken van de voorbeeldkaarten, of zelf een bouwwerk bedenken. Zo worden op speelse wijze ruimtelijk inzicht ontwikkeld en de fantasie geprikkeld. Speeltechniek heeft een ruim assortiment magnetische bouwblokken voor diverse leeftijden.

De magnetische constructies van Miniland zijn als geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Deze set bestaat uit grote ronde magneten, en dikke staven. De sets van Geomag bevatten staven en magneten die veel kleiner zijn, en daardoor geschikt voor oudere kinderen, meestal vanaf 8 jaar. 

Experimenten met magnetisch speelgoed

Voor de kleine wetenschappers die meer willen leren over de magische wereld van magnetisme vind je bij Speeltechniek verschillende mooie sets. Hiermee kan je kunnen experimenten worden uitgevoerd waarmee je leert over bijvoorbeeld:
  1. Magnetische velden
  2. De werking van een kompas
  3. Producten magnetiseren
  4. De noord- en zuidpool van magneten
  5. Magnetisme in ons dagelijks leven
  6. Magnetische bouwblokken
Deze sets om de werking van magnetisme te ontdekken zijn heel leuk voor thuis, maar zeker ook voor op school. 

Magnetisch speelgoed op school

Uiteraard bieden we bij Speeltechniek ook leermiddelen voor scholen. De Geogmag sets zijn specifiek ontwikkeld om kinderen grotendeels zelfstandig te laten werken en ontdekken. Naast Geogmag hebben we ook diverse leersets van de Duitse schoolleverancier Betzold. 

De Geomag sets hanteren het STEM principe (Sience, Technology, Engineering, Mathematics) en de opdrachten zijn aangepast aan de Nederlandse Kerndoelen, maar zijn ook geschikt voor het Nederlandstalig onderwijs in België.

Maar naast leermiddelen voor scholen leveren wij ook diverse sets aan instellingen in de kinderopvang. Hierdoor komen kinderen al op jonge leeftijd al spelenderwijs in aanraking met de beginselen van magnetisme. Met verschillen vormen, staven en bollen maken ze de mooiste constructies. Alle onderdelen zijn redelijk groot in omvang zodat ze makkelijk vast te pakken zijn en op een logische manier in elkaar passen. 
 

Als thuis en schoolleverancier leveren wij de leukste en uitdagendste leermiddelen, hobby en educatieve materialen. Wij hebben als specialist het meest uitgebreide aanbod voor studenten in het basis onderwijs, voortgezet onderwijs en natuurlijk voor thuis.

speelgoed - lesmateriaal - technisch speelgoed - wetenschap - magnetisch speelgoed - leerzaam - educatief speelgoed - opvoedkundig - kinderspeelgoed - onderwijs - constructie speelgoed


Je bekeken producten