Capsela - INGEAR

Capsela-INGEAR

Ontdek de Wetenschap met Capsela - INGEAR

In de magische jaren 80 was er een bouwset die zich onderscheidde van de rest: Capsela. Het zag eruit als een reeks doorzichtige plastic bollen gevuld met tandwielen en motoren. Misschien kent u het nog wel?

We zijn blij dat we het veel bekroonde Technische Speelgoed en Lesmateriaal uit de jaren 80 opnieuw bij Speeltechniek mogen introduceren onder de naam INGEAR.  

Capsela - INGEAR is een STEM constructiespeelgoed dat kinderen kennis laat maken met Wetenschap & Techniek. Hiermee leren ze de belangrijkste wetenschappelijke principes kennen door geweldige machines te bouwen. Educatief én leuk!

Het mooie is dat de verhalen nooit op houden…door de doorzichtigheid van de capsules kunnen kinderen de krachten en energieën die nodig zijn, zien en dus makkelijker begrijpen. Zo ontdekken zij bijvoorbeeld spelenderwijs drijfvermogen, energie, elektriciteit, gewichten, aantrekkingskracht en drijvende krachten.

HET Capsela - INGEAR BOUWSYSTEEM

Het systeem  Capsela - INGEAR gebaseerd op een systeem unieke montage van gemotoriseerde capsules en hebben verschillende capaciteiten (thema’s) om machines en technische voertuigen mee te maken.

Dankzij de transparantie van de onderdelen kunnen kinderen de capsules gemakkelijk identificeren en de bewegingen observeren.

De onderdelen worden gemonteerd door middel van eenvoudige druk, dus zonder lijm of gereedschap. De INGEAR boxen bevatten eenvoudige en gedetailleerde plannen om makkelijk het eerste model te bouwen.

De volgende capsules zijn beschikbaar in verschillende sets:
 
  • B1    Motorcapsule
  • B2    Motor en reduceer
  • H1    Capsule voor snelheidsvermindering
  • H2    In elkaar grijpende capsule
  • H3    Platte conische wielcapsule
  • H4    Innerlijke tandwielcapsule
  • H5    Transmissie capsule
  • H6    As capsule
  • H7    Lege capsule
  • R6    Lege capsule

Capsela - INGEAR DISCOVERY Leeftijd 5+

De DISCOVERY serie zijn constructie sets voor kinderen vanaf 5 jaar: met 64 onderdelen en 3 gemotoriseerde capsules én duidelijke bouwtekeningen zijn prima modellen te maken zoals een ruimtevoertuig of machine.
Zonder lijm of gereedschap leren ze de essentiële basis van natuurkunde en mechanica.

Capsela - INGEAR EXPERIENCE leeftijd 7+

De Experience sets zijn speciaal voor kinderen vanaf 7 jaar: de bijgeleverde handleiding leert ze zaken als drijfvermogen, krachten, energie, bewegingen of elektriciteit.
Natuurlijk leuk om via de handleiding te werken maar zeker net zo leuk om je eigen fantasie los te laten en zo spelenderwijs te ontdekken.


Opmerking voor ouders en leerkrachten


Capsela - INGEAR leert het kind over wetenschappelijke concepten als elektriciteit, motoren, chemie, drijfvermogen of tandwielen. Ontdekkingen die ertoe bij kunnen dragen om de wereld om ons heen te leren begrijpen.

Capsela - INGEAR is het enige bouwspel waarbij je fouten moet maken om te begrijpen én te leren: als kinderen leren terwijl ze plezier maken gaan ze sneller vooruit. Dus fouten maken mag!

Download >> HIER deze algemene installatie instructies.

INGEAR werd in het verleden op de markt gebracht als Capsela.

Capsela is een bouwspeelgoedmerk dat voornamelijk bestaat uit tandwielen en motoren in bolvormige plastic capsules die kunnen worden aangesloten op verschillende statische of dynamische speelgoed soorten die geschikt zijn voor land of water.

De capsules hebben meestal zes holle achthoekige connectoren die uitsteken, waar een achthoekige mouwstuk tussen twee capsules overbrugt.
De holle verbindingspennen op een capsule kunnen elektrische of roterende adapters binnen hebben, die in de volgende capsule bereiken.

Er zijn elektrische motor capsules, versnelling capsules, schakelaar capsules, ponton capsules, en anderen; er zijn ook batterijhouders, wielen, propellers, waaiers, lichten, draden, en diverse ondersteunende stukken.

Capsela producten werden oorspronkelijk vervaardigd door de Mitsubishi Pencil Company. De serie werd vervolgens in licentie gegeven aan Play Jour en is sindsdien geproduceerd door VTech, Kidology, en andere dochterondernemingen.

Het assortiment lijkt te zijn opnieuw uitgebracht in Japan door Bandai, het toevoegen van nieuwe kleuren aan het basisassortiment van transparante sferen. In de VS, de Capsela lijn werd gekocht door Educational Insights, een fabrikant van het leren van speelgoed en educatief materiaal voor school klas, die is gestopt met de lijn.

Capsela is opnieuw gelanceerd als INGEAR en 100% uitwisselbaar. Hoewel de capsules nu polyhedral zijn in plaats van bolvormig, zijn de nieuwe producten compatibel met de originele Capsela.


Weergave:

Lees de onderstaande instructie goed door alvorens je eerste model te bouwen.

De Capsules met elkaar verbinden

INGEARINGEAR
Gebruik het koppelstuk om de capsules met elkaar te verbinden.

Het plaatsen van de batterijen

INGEARINGEAR
Verbind het holle deel met het uitstekende deel.

Het aansluiten van de motor

INGEARINGEAR
Om een model op een motorcapsule aan te sluiten, sluit je de tandwielen van de motorcapsule aan op de vertragingscapsule. Zorg er voor dat de tandwielen goed in elkaar grijpen. BELANGRIJK: Verbind het zwarte tandwiel van de vertragingscapsule goed met de motorcapsule, omdat het model anders niet goed zal werken.

De capsules

De INGEAR sets bevatten voornamelijk transparante capsules die onderling gekoppeld worden met koppelstukken. Alle te bouwen modellen kunnen worden aangesloten op een motor met behulp van een motorcapsule en een batterijenkastje.

Iedere capsule speelt zijn eigen rol die hieronder wordt  omschreven. Leer alle functies van de elementen uit de set te herkennen om eenvoudig de voorgestelde modellen uit te voeren of zelf andere te creëren.

Motorcapsule

INGEAR
De ingebouwde motor wordt gevoed door externe batterijen. Deze kan in beide richtingen werken als je gebruikt maakt van de schakelaar. Sluit in dat geval de draden aan zoals aangegeven op het schema en schakel de omschakelaar van de schakelaar in. Wanneer de motor door de batterijen gevoed wordt, zul je constateren dat het witte element van de motor snel draait. Dit element wordt de drijvende as genoemd. Kijk uit dat de motor niet nat wordt, hierdoor zou hij beschadigd kunnen worden.

Vertragingscapsule

INGEAR
Deze Capsule vertraagt de drijvende as van de motoren en verhoogt tegelijkertijd zijn draagkracht, dit is het koppel. Om de motor goed te laten werken moet deze aangesloten worden op de zwart as van deze capsule, dat is de ingaande as.
Je zult zien dat wanneer je twee assen van deze capsule met je vingers laat draaien de zwarte as gemakkelijk draait. Als deze per ongeluk aan de uitgaande as gekoppeld is zal de motor niet goed werken.

Tandwielcapsule

INGEAR
Deze capsule combineert de vertragingsfunctie met die van de kroonwielcapsule (zie hieronder). Door deze te gebruiken, vertraag je de verbinding as en heb je de mogelijkheid de richting van de aandrijfkracht te veranderen.   

Inwendige tandwielcapsule

INGEAR
Deze capsule verandert de snelheid van de as zonder de bedieningsrichting te veranderen.

Kroonwielcapsule

INGEAR
Met deze capsule kan de richting van de aandrijfkracht met een rechte hoek (90 gr) veranderd worden.

Verbindingscapsule

INGEAR
Door deze capsule met de andere tandwielcapsule te verbinden, wordt de drijfkracht verlengd zonder het koppel of de draairichting te wijzigen.

Dit moet je onthouden:

Kracht

Kracht is duwen of trekken.

Werk

Werk is het gebruiken en verplaatsen van de kracht

Energie

Het werk kan omgezet worden in opgeslagen energie. Verschillende energiebronnen kunnen onderling omgezet worden: chemische, elektrische, aandrijvende, thermische of gravitatie energie.

Koppel

Het koppel is het resultaat van twee tegenovergestelde, niet op één recht liggende, evenwijdige krachten die een rotatie produceren.

Machines

Iedere mechanische uitvoering is een machine. Een hefboom, een rond een as draaiende, bewegende trommel of een lier zijn eenvoudige machines. Machines zetten de energie of werk van een vorm om in een andere.

Elektriciteit

Elektriciteit circuleert uitsluitend in een gesloten kring. Deze circuleert in de ene of de andere richting, afhankelijk hoe de draden op de batterij zijn aangesloten. Als je de rode draad op de rode klem van de motor aansluit en de blauwe draad op de blauwe klem, zal de motor in een richting draaien. Als je de aansluiting omkeert , zal hij in de andere richting draaien.

Drijfvermogen

De opwaartse druk is een groot wetenschappelijk principe. Dit betekent dat ieder in het water gedompeld voorwerp een verticale druk, van onder naar boven, ondergaat die gelijk is aan het gewicht van het verplaatste water. Een object drijft dus als hij minder dan zijn watervolume weegt.

Zwaartekracht

De algemene zwaarte krachtwet of de gravitatiewet van Newton, de grote Engelse wetenschapper toont aan dat als een object een kracht uitoefent op een houder, deze houder dezelfde kracht uitoefent op dit object, maar in tegengestelde richting.

LetOp:

Met sommige INGEAR sets kunnen werktuigen gebouwd worden die in het water functioneren. Om corrosie aan de motoren en de metalenonderdelen te voorkomen, is het aan te raden de werktuigen niet in zoutwater te gebruiken.

De werktuigen voor in het water kunnen niet op afstand bediend worden, het is dan ook aan te raden een ondiep water te kiezen waar u kunt staan. Als uw werktuig niet meer vooruit komt, bijvoorbeeld door planten of omdat de batterijen leeg zijn, kunt u dit in alle veiligheid uit het water halen.

Na in het water gespeeld te hebben moet ieder element gedemonteerd met een zachte doek afgedroogd worden. Schud de schakelaars, de tandwielcapsules en de motorcapsule uit en laat deze opdrogen. Op het batterijenkastje om de schroeven en batterijen te laten opdrogen.

Download >> HIER deze algemene installatie instructies.


Je bekeken producten