Technisch Speelgoed

Technisch speelgoed is een vorm van educatief speelgoed. Het is speelgoed waar veel kinderen uren zoet mee zijn. Bovendien blijft technisch speelgoed erg lang interessant. Het zal dus niet binnen de kortste keren in een kast liggen te verstoffen.
 


Weergave:
  0 / 21  Bezig met laden...
  1 2 3 4 5  

Er zijn diverse soorten speelgoed technisch te noemen. Er is dan ook technisch kinderspeelgoed voor elke leeftijd. Zelfs voor de allerkleinsten is er leuk technisch speelgoed verkrijgbaar. Maar ook voor kleuters, schoolkinderen en tieners is er met technisch speelgoed veel te ontdekken. Ben jij op zoek naar leuk technisch kinderspeelgoed? Dan ben je bij Speeltechniek aan het juiste adres.

Wat is technisch speelgoed?

Als je op zoek gaat naar technisch speelgoed vraag je je misschien af ‘wat is technisch speelgoed nou precies?’ Onder de noemer technisch speelgoed vallen veel verschillende soorten speelgoed. Dat maakt dat technisch kinderspeelgoed voor elk kind interessant is.

Waar het ene kind graag alles ontdekt over magneten wil de ander misschien liever zelf een robot in elkaar zetten. Maar ook het bouwen van een knikkerbaan, het kweken van kristallen en het spelen met activiteiten kubussen valt onder technisch speelgoed. Wat technisch speelgoed met elkaar gemeen heeft is dat een kind er veel van leert. Zo kan het diverse vaardigheden stimuleren. Bij het ene technische speelgoed traint een kind zijn of haar ruimtelijk inzicht, bij een ander leert hij of zij alles over de werking van magnetisme en bij nog weer wat anders wordt er een beroep gedaan op zijn of haar probleemoplossend vermogen.

En het mooiste is dat het kind vaak niet eens doorheeft dat het zoveel aan het leren is. Het speelgoed is technisch en leerzaam, maar vooral ook heel erg leuk!

Technisch speelgoed kiezen voor jouw kind

Nu je antwoord hebt gekregen op de vraag ‘wat is technisch speelgoed?’, wil je waarschijnlijk graag weten welk technisch speelgoed geschikt is voor jouw kind. Daar is niet zo eenvoudig antwoord op te geven. Elk kind is namelijk anders en het technische speelgoed moet aansluiten op het kind. Hierbij kijk je naar de leeftijd en het ontwikkelingsniveau van het kind, maar vergeet ook zeker het karakter en de persoonlijke interesses niet.

Technisch speelgoed is leerzaam, maar moet ook leuk zijn. Anders zal het kind alsnog niet met het speelgoed willen spelen en mist het speelgoed zijn doel. Vraag je daarom altijd af waar de interesses van het kind liggen, zodat je speelgoed kan kiezen dat hier slim op inspeelt.

Technisch kinderspeelgoed in de klas

Kinderen leren erg veel door te spelen. Technisch kinderspeelgoed helpt ze hierbij. Daarom wordt dit type speelgoed ook veel op scholen gebruikt. Zelfs op de kinderopvang of peuterspeelzaal kom je dit speelgoed tegen. Hierbij is het belangrijk dat er verschillende soorten technisch speelgoed worden aangeboden. Ook moet het speelgoed aansluiten op de leeftijden binnen de klas. Door meerdere soorten technisch speelgoed in de klas aan te bieden, zit er voor elk kind wel iets interessants bij.

Leerzaam, maar vooral leuk!

Vaak wordt bij technisch speelgoed heel erg de nadruk gelegd op het leerzame aspect. Voor kinderen zelf speelt dit echter niet zo’n grote rol om voor het speelgoed te kiezen. Juist het leuke van het speelgoed wordt door kinderen benadrukt.

Bij veel technisch speelgoed is zowel het bouwproces als de fase daarna heel erg leuk. Hoe cool is het om met je zelfgebouwde robot te kunnen spelen?! Of om iedereen trots te laten zien wat jij ontdekt hebt in een experiment?! Laat kinderen dan ook vooral het technische speelgoed kiezen waar ze interesse in hebben. Het leeraspect volgt dan vanzelf!

Hulp nodig bij het kiezen?

Twijfel jij over welk technische speelgoed de beste match is met jouw kind of welk speelgoed het goed zal doen in jouw klas? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag kiezen uit ons ruime assortiment, zodat je het technische speelgoed vindt waar het kind echt graag mee wil spelen. Zo helpen we jou bij het creëren van een leuke en leerzame speelomgeving.

Als thuis en schoolleverancier leveren wij de leukste en uitdagendste leermiddelen, hobby en educatieve materialen. Wij hebben als specialist het meest uitgebreide aanbod voor studenten in het basis onderwijs, voortgezet onderwijs en natuurlijk voor thuis.

speelgoed - lesmateriaal - technisch speelgoed - wetenschap - magnetisch speelgoed - leerzaam - educatief speelgoed - opvoedkundig - kinderspeelgoed - onderwijs - constructie speelgoed

 


Je bekeken producten