Engino ROBOTICA

Engino-ROBOTICA

ENGINO ROBOTICA

Programmeerbare robots maken deel uit van ons dagelijks leven.  Onze kinderen zijn de Willie Wortels van de toekomst, die robotica naar een nog hoger plan zullen gaan brengen.

Overal ter wereld wordt de robotica meer en meer ingezet in de klas, zodat leerlingen de basisprincipes van deze nieuwe technologie spelenderwijs onder de knie krijgen. Tegelijkertijd zien we dat kinderen, zelfs thuis, graag experimenteren met robotica. Ze beleven plezier aan traditionele spelletjes, maar storten zich ook vol overgave in de elektronische wereld die zich overal om hen heen bevindt.

De sets zijn tijdelijk uitverkocht.Weergave:
 

Het Engino Robotics Platform (ERP) is speciaal ontworpen voor schoolkinderen van allerlei leeftijden en is gestoeld op de nu gangbare pedagogische en didactische principes. Ontwikkeling van het denkvermogen met ERP sluit zeer goed aan bij de 21e eeuwse vaardigheden:
• Communicatie
• Samenwerken
• ICT Geletterdheid
• Creativiteit
• Kritisch denken
• Probleem oplosvaardigheden

ERP Software

De sleutel van elk roboticasysteem is de software die geprogrammeerd kan worden.
Engino heeft een speciale software ontwikkeld met 3 verschillende programmeermethodes die afhangen van de gebruikers wensen en intellectuele mogelijkheden. De robot kan als het ware vanaf met een druk op zijn knoppen geprogrammeerd worden.

Het programma kan via de software veranderd worden en complexe functies kunnen worden toegevoegd. Verder kan de ERP bestuurd worden via smart phone en zelfs via wifi worden aangestuurd.

Eigenschappen

Een speciaal scherm laat alle eigenschappen van de geselecteerde functies zien en staat de gebruiker toe veranderingen aan te brengen.

Flow diagram

De ERP software bezit een schat aan functies, voorgesteld als icons, die d.m.v. de ”drag and drop” methode in een flow diagram worden samengebracht om de gebruiker zodoende de mogelijkheid te geven simpele of meer complexe programma’s te maken. Alle programma’s zijn eenvoudig te veranderen met de muis, de “properties window” of met de “text editor” die in parallel meeloopt.

Functies

De software bezit een groot aantal functies om effectief te kunnen programmeren, alsmede logische en controle functies zoals “IF statements, loops en subroutines”. Het omvat tevens een nieuwe methode (waarvoor octrooi is aangevraagd) van zgn. parallel programmeren waardoor de te doorlopen stappen met meer dan 50% wordt verlaagd.

ERP Simulator

Nieuwe aan de ERP is de mogelijkheid om de robot’s outputs handmatig te programmeren. Simulatiesoftware kan de zelfde functie uitvoeren, maar met gebruik van een muis. Deze programmeermethode vormt de overgangsfase van handmatige tot virtuele programmering.

Een groot voordeel van deze simulatiesoftware is interactie twee kanten op, wat betekent dat een handmatig geschreven programma op de controller kan worden gedownload maar dat ook nog verbeteringen kunnen worden aangebracht. Dit bijzondere kenmerk maakt van de ERP het ideale instrument om robotica te onderwijzen aan leerlingen van alle niveaus.

Text Editor

Een programma dat handmatig geschreven is, ofwel met behulp van een flow diagram ofwel met de Simulator, kan ook worden getoond als een tekstbestand (pseudo taal) zodat de gebruiker makkelijk variabelen kan veranderen of zelfs hele lijnen vol codes kan weghalen. Deze functie is een ideale inleiding tot het echte programmeren met een geavanceerde taal zoals C++.

ERP Specificaties

• 32 bid ARM CORTEX M2 microcontroller
• 256 Kbytes FLASH, 64 Kbytes RAM
• USB full speed port (12 Mbid/s)
• 7 input – output poorten. Zij kunnen in totaal 7 LEDS verbinden om de (werking van) verkeerslichten te onderwijzen, max. 4 digitale of analoge sensoren en
• Max 3 motoren (servo of analoog)
• On-board buzzer
• 3 motor output poorten, handmatig programmeerbaar voor voor- en achteruit
• 2 LED outputs handmatig programmeerbaar Aan – Uit
• Stroomtoevoer: 6 AA batterijen
• wi-fi

De hoofdcontroller van de ERP vormt het “brein” van het systeem. Het is programmeerbaar via de knoppen, waardoor jonge kinderen letterlijk hun eerste aanraking met robotica krijgen. Het staat gebruikers toe het resultaat van het onderwijs met robots te zien door te kijken naar de outputs.

De ERP is ook programmeerbaar met ENGINO innovatieve software dat verschillende niveaus van programmeren toestaat, die afhangen van het niveau van de gebruiker.

Instructies voor de modellen zijn ook te vinden op het tabblad Bijlage en/of op de website >> ENGINO internationaal  en meer modellen worden regelmatig ge-upload voor nieuwe bouwmogelijkheden.

Wij adviseren u de bijbehorende CD rom met software niet te installeren, u kunt de nieuwste versie downloaden van de >> Speciale Robotica website van Engino, op deze speciale website kunt u ook alle Handleidingen downloaden.

Apps kunnen gratis worden gedownload van:

Download de >> Remote Google Play ,

Download de >> Remote Control Apple store.

 

Onderdelen

Speeltechniek heeft als educatief technisch speelgoedspecialist een ruim assortiment van losse onderdelen en aanvullingssets van >> Engino


Je bekeken producten